Recept Kyselá jihočeská polévka (sejrovka)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do slané vařící vody nasypeme mouku, stále mícháme a necháme povařit. Pak přidáme kysané mléko. Přidáváme je do vařící vody naběračkou, vždy na jiné místo. Aby zůstaly v polévce sražené kousky, po nichž se právě polévka jmenuje sejrovka, nesmí se jí už po přidání mléka míchat. Po chvilce do ní přilijeme smetanu, povaříme a odstavíme. Čerpáno z Kuchařky naší vesnice (1988).

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 02.09.04 vloženo
  • 7187x zobrazeno

Ingredience

  • 60 g žitné vejražky
  • 1/2 l kysaného mléka
  • 1/4 l smetany sladké nebo kysané
  • rovná lžíce soli
  • 3/4 l - 1 1/4 l vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kyselá jihočeská polévka (sejrovka)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz