Recept Kyselá jihočeská polévka (sejrovka)
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Do slané vařící vody nasypeme mouku, stále mícháme a necháme povařit. Pak přidáme kysané mléko. Přidáváme je do vařící vody naběračkou, vždy na jiné místo. Aby zůstaly v polévce sražené kousky, po nichž se právě polévka jmenuje sejrovka, nesmí se jí už po přidání mléka míchat. Po chvilce do ní přilijeme smetanu, povaříme a odstavíme. Čerpáno z Kuchařky naší vesnice (1988).
Recept je z kategorií: Polévky
- 02.09.04 vloženo
- 8982x zobrazeno
Ingredience
- 60 g žitné vejražky
- 1/2 l kysaného mléka
- 1/4 l smetany sladké nebo kysané
- rovná lžíce soli
- 3/4 l - 1 1/4 l vody.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kyselá jihočeská polévka (sejrovka)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kyselá jihočeská polévka (sejrovka)