Recept Kyselá jihočeská polévka (sejrovka)

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do slané vařící vody nasypeme mouku, stále mícháme a necháme povařit. Pak přidáme kysané mléko. Přidáváme je do vařící vody naběračkou, vždy na jiné místo. Aby zůstaly v polévce sražené kousky, po nichž se právě polévka jmenuje sejrovka, nesmí se jí už po přidání mléka míchat. Po chvilce do ní přilijeme smetanu, povaříme a odstavíme. Čerpáno z Kuchařky naší vesnice (1988).

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 02.09.04 vloženo
  • 7633x zobrazeno

Ingredience

  • 60 g žitné vejražky
  • 1/2 l kysaného mléka
  • 1/4 l smetany sladké nebo kysané
  • rovná lžíce soli
  • 3/4 l - 1 1/4 l vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kyselá jihočeská polévka (sejrovka)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz