Recept Kyselá jihočeská polévka (sejrovka)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do slané vařící vody nasypeme mouku, stále mícháme a necháme povařit. Pak přidáme kysané mléko. Přidáváme je do vařící vody naběračkou, vždy na jiné místo. Aby zůstaly v polévce sražené kousky, po nichž se právě polévka jmenuje sejrovka, nesmí se jí už po přidání mléka míchat. Po chvilce do ní přilijeme smetanu, povaříme a odstavíme. Čerpáno z Kuchařky naší vesnice (1988).

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 02.09.04 vloženo
  • 7346x zobrazeno

Ingredience

  • 60 g žitné vejražky
  • 1/2 l kysaného mléka
  • 1/4 l smetany sladké nebo kysané
  • rovná lžíce soli
  • 3/4 l - 1 1/4 l vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kyselá jihočeská polévka (sejrovka)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz