Recept Kyseľ - zabíjačková smetanová polévka Pra

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Rozpis je na veľký cca 15 a viac litrový hrniec, vzhľadom aj na veľkosť kostí. Polievka má byť červená, riedka, preto pozor na množstvo múky a masti, ak by ste robili v menšom množstve. Zelenina a kosti sa z polievky vyberali a podávali sa zvlášť na tanieri.

Zdroj: Babičkin receptár, Iža 2008 (so súhlasom autorky receptára)

Postup

Do veľkého hrnca dáme studenú vodu, kosti s mäsom, koreňovú zeleninu, cibuľu, soľ a koreniny. Keď je mäso uvarené (oddeľuje sa od kosti), vyberieme ho do misy. Pripravíme si zápražku tak, že v masti popražíme múku, prisypeme červenú papriku a zalejeme mliekom alebo smotanou rozmiešanou vo vode. Zápražku vlejeme do polievky a dochutíme octom a dosolíme.

Polievu vylepšíme tak, že odblanený mozog a miechu povaríme v slanej vode, pomelieme a kladieme na vrch polievky v tanieri.
Podávame s tenkými snitkami chleba (starší chlieb krájame 2-3 mm okrojkami, akoby sme krájali kapustu) a tenkými, až priesvitnými plátkami surovej cibule, ktoré sa nasypú na polievku v tanieri.

Recept je z kategorií: Masové polévky Zabijačkové speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.12.11 vloženo
  • 2748x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Ingredience

  • kosti, ktoré zostali po vykostení mäsa na klobásy
  • koreňová zelenina v celých kusoch prekrojených do polovice
  • 3 celé cibule
  • 12-15 ks bobkový list navlečený na niť
  • 30 ks celé čierne korenie
  • soľ
  • 3 PL octu, prípadne podľa chuti
  • 20 dkg múky
  • 20 dkg masti
  • 8 dkg červenej mletej papriky
  • mlieko alebo smotana na varenie rozmiešaná s vodou

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kyseľ - zabíjačková smetanová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gmp
1603 příspěvků 01.01.12 20:34
+

Krásný recepis Ali, opravdu krásný. Blahopřeji. Jen to navlíkání na nit by mě asi nějak nešlo :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz