Recept Kyseľ z Békešskej Csaby

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibuľu nakrájanú na menšie kocky do sklovita osmažíme na oleji a pridáme očistené zemiaky, ktoré sme nakrájali na kolieska -veľké prekrojíme na menšie. Na chvíľku osmažíme, pridáme múku a opäť chvíľu posmažíme. Hrniec odstavíme, pridáme mletú papriku, hneď zalejeme vodou. Pridáme soľ a bobkový list a varíme. Keď začne vrieť, pridáme klobásku nakrájanú na kolieska a varíme kým zemiaky zmäknú. Nakoniec pridáme rozšľahané vajcia, s ktorými polievku už len dovárame. Do hotovej pridáme smotanu.
Ak by ste chceli túto polievku s kyslou smotanou, tak aby sa nezrazila, rozmiešajte ju v troche odobratej polievky a pomaly vlejte do hrnca. Prípadne si za lyžicu - dve pridajte do taniera.

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.05.09 vloženo
  • 2785x zobrazeno

Čas přípravy

  • pribl. 45 min

Ingredience

  • 100 g cibule
  • 400 g zemiakov
  • 20 g hladkej múky
  • 2O g mletej červenej papriky, najl. maďarskej
  • 1 ks bobkový list
  • 200 g klobásky, najl. maďarskej čabajky
  • 2 ks vajcia
  • 1-1,5 dl smotany 33%

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kyseľ z Békešskej Csaby

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jarinav
9 příspěvků 24.05.09 19:11
Re: Kyseľ z Békešskej Csaby

Ahoj Alena45 - teší ma tvoja reakcia.Moja babka sa narodila v Békešskej Csabe, presídlili sa v 47. roku, a u nej som jedávala túto polievku ako dieťa. Pred časom ma moja mamina ponúkla touto „zabudnutou“ polievkou a tak ju už varím aj ja.Keď som videla tvoj recept na tejto stránke, potešil ma a myslím, že neuškodí ani tento. Rozmanitosť ponúkaných pokrmov na „labužníku“ je dobrá a užitočná vec. Páči sa mi to. Internet mám len zo pár dní a rada sa „hrabem“ v receptoch. Čo sa týka tvojej poznámky, verím, že aj po tvojom je polievka chutná. Aj v mojom recepte sa dávajú vajcia na poslednú chvíľu. Nech sa ti darí.

 
alena45
588 příspěvků 24.05.09 03:52
Re: Kyseľ z Békešskej Csaby

Ahoj, Jari, aj môj kyseľ je z Békešskej čaby, ale nedáva sa tam cibuľa a vajcia sa rozbijú tesne nad polievkou a opatrne sa vyklopia, aby zostali čo najviac celé.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz