Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
alena45 Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Najprv si očistíme zemiaky a pokrájame na kocky. Na roztopenej masti opražíme múku a zasypeme mletou paprikou. Vylejeme misku so zemiakmi v studenej vode a rozmiešame. Pridáme soľ a bobkový list a občas premiešame. Keď polievka začne vrieť doplníme zvyšok vody. Po desiatich minútach pridáme pokrájanú klobásu. Po tom ako zmäknú zemiaky, na chvíľu odstavíme a pomaly prilejeme smotanu. Znovu privedieme k varu a tesne nad polievkou vylejeme rozbité vajcia kol dokola hrnca. Bez miešania varíme ešte asi 5 minút.
Recept je z kategorií: Bramborové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
15.2.13 21:16
Kyseľ nie je vôbec kyslý..celkovo podľa receptu polievka mdlá a bez chuti..nutné dochutiť octom a korením
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kyseľ podľa starej mamy
1309 příspěvků 2.6.09 04:02
díky alenko
588 příspěvků 22.5.09 14:57
áno, hoci vyzerá rovnako ako ostatné zemiakové polievky, je úplne iná. Podstatná je tá domáca klobása.
9 příspěvků 22.5.09 03:25
podobnú polievku si pamätám z detstva, je výborná