Recept Kysané zelí s hrachem

Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Namočit hrách přes noc. Slít, zalít čerstvou vodou a uvařit do měkka. Slít hrách. Propláchnout zelí pod studenou vodou. Do kastrolu přidat 1/2 hrnku vody a vařit zelí po 15min. Slít zelí a uschovat těkutinu. Smíchat zelí s hrachem. Na pánvi rozehřát olej a osmažit na něm cibuli. Posypat cibuli moukou a lehce vše osmažit do světle hněda. Zalít vše uschovanou tekutinou, přidat česnek a za stálého míchání vařit do zhoustnutí. Vzniklou omáčku přidat do hrachu a zelí, osolit, opepřit a přikryté dusit po 30min. Podávat horké se selským chlebem, nebo jako přílohu k masu.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 13.03.03 vloženo
  • 7220x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 hrnky bílého kysaného zelí
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/2 hrnku suchého hrachu
  • 1 střední cibule, nakrájená
  • 1/4 hrnku sádla, nebo rostlinného oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 2 lžíce mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kysané zelí s hrachem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kysané zelí s hrachem

birkana
1689 příspěvků 22.4.14 08:58

@capucino33, pro masožravce stačí jako přílohu ohřát moravské uzené nebo šunku (obojí v plátcích cca 7 mm) na pařáku nebo v mikrovlnce :lol: :kytka:

capucino33
7 příspěvků 18.4.14 16:53

Uvařila jsem, přidala trochu cukru a osobně mi to chutná velice, chlap trochu ohrnuje nos, ale chápu, není to s masem :) :)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kysané zelí s hrachem - kamilio...

už jsem na recept pozapomněla. Je dobrý s režným chlebem, ale nevím jak jsi ho podával Ty. Děkuji Ti za vyzkoušení receptu a hlavně za dobré doporučení, jak zjednodušit proces.

Přeji Ti příjemně prožitý víkend!

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kysané zelí s hrachem.

Vyzkoušeno, velmi dobré. Dá se to i zjednodušit tak, že uděláte klasické moravské zelí, uvařený hrách přidáte současně s cibulovo-slaninovou zásmažkou, provaříte,dochutíte česnekem, pepřem, vodou z kysaného zelí, případně cukrem.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz