Recept Kysané zelí s garnáty

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kysané zelí s garnáty

Postup

1. Oloupanou šalotku nadrobno po­krájíme a zesklovatíme na másle. Kysané zelí necháme okapat (tekutinu zachytíme) a s cukrem přidáme k ša­lotce. Zalijeme sektem a dusíme pod poklicí na malém ohni přibližně 10 minut. 2. Zmrazené garnáty vložíme do vroucí vody a necháme krátce přejít varem. Poté snížíme oheň a vaříme zhruba 5 minut nepřikryté pod bodem varu. 3. Na omáčku dáme do kastrolu zaky­sanou a sladkou smetanu a za častého míchání svaříme dohusta. Kerblík opereme a osušíme, otrháme lístky, posekáme a přidáme do omáčky. Po­té rozmixujeme. Omáčku rozdělíme na talíře a na ni poklademe kysané ze­lí a garnáty. Můžeme ozdobit kerblí­kem. Rada: K pokrmu podáváme dobře vychlazený suchý sekt nebo suché bílé víno.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 09.09.03 vloženo
  • 3830x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 šalotka
  • 1 lžička másla
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 lžíce cukru
  • 200 ml suchého sektu
  • 8 zmrazených garnátů (krevet)
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 ml sladké smetany
  • svazek kerblíku nebo petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kysané zelí s garnáty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz