Recept Kysané zelí s garnáty

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kysané zelí s garnáty

Postup

1. Oloupanou šalotku nadrobno po­krájíme a zesklovatíme na másle. Kysané zelí necháme okapat (tekutinu zachytíme) a s cukrem přidáme k ša­lotce. Zalijeme sektem a dusíme pod poklicí na malém ohni přibližně 10 minut. 2. Zmrazené garnáty vložíme do vroucí vody a necháme krátce přejít varem. Poté snížíme oheň a vaříme zhruba 5 minut nepřikryté pod bodem varu. 3. Na omáčku dáme do kastrolu zaky­sanou a sladkou smetanu a za častého míchání svaříme dohusta. Kerblík opereme a osušíme, otrháme lístky, posekáme a přidáme do omáčky. Po­té rozmixujeme. Omáčku rozdělíme na talíře a na ni poklademe kysané ze­lí a garnáty. Můžeme ozdobit kerblí­kem. Rada: K pokrmu podáváme dobře vychlazený suchý sekt nebo suché bílé víno.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 09.09.03 vloženo
  • 4422x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 šalotka
  • 1 lžička másla
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 lžíce cukru
  • 200 ml suchého sektu
  • 8 zmrazených garnátů (krevet)
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 ml sladké smetany
  • svazek kerblíku nebo petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kysané zelí s garnáty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz