Recept Kysané zelí s garnáty

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kysané zelí s garnáty

Postup

1. Oloupanou šalotku nadrobno po­krájíme a zesklovatíme na másle. Kysané zelí necháme okapat (tekutinu zachytíme) a s cukrem přidáme k ša­lotce. Zalijeme sektem a dusíme pod poklicí na malém ohni přibližně 10 minut. 2. Zmrazené garnáty vložíme do vroucí vody a necháme krátce přejít varem. Poté snížíme oheň a vaříme zhruba 5 minut nepřikryté pod bodem varu. 3. Na omáčku dáme do kastrolu zaky­sanou a sladkou smetanu a za častého míchání svaříme dohusta. Kerblík opereme a osušíme, otrháme lístky, posekáme a přidáme do omáčky. Po­té rozmixujeme. Omáčku rozdělíme na talíře a na ni poklademe kysané ze­lí a garnáty. Můžeme ozdobit kerblí­kem. Rada: K pokrmu podáváme dobře vychlazený suchý sekt nebo suché bílé víno.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 09.09.03 vloženo
  • 4107x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 šalotka
  • 1 lžička másla
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 lžíce cukru
  • 200 ml suchého sektu
  • 8 zmrazených garnátů (krevet)
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 ml sladké smetany
  • svazek kerblíku nebo petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kysané zelí s garnáty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Jahodový pohár Jahodový pohár
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz