Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a posypeme ho trochou cukru. Mouku nasypeme do mísy, přidáme zbylý cukr, súl, vejce a vanilkový cukr. Rozpustíme máslo a nalijeme ho k mouce. Směs přelijeme kváskem a vypracujeme jemné těsto, které necháme v teple asi 30 minut kynout. 2. Mezitím očistíme višně a vypeckujeme je. Oddělíme vejce. Žloutky utřeme se 125 g cukru, tvarohem a pudinkovým práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého míchání do něj zapracujeme zbylý cukr. Pěnu po částech zapracujeme dotvarohového krému. 3. Odebereme přibližně 1/3 tvarohové směsi, přidáme k ní kakao a promícháme. Do světlého krému vmícháme ovoce. 4. Vymastíme velký plech. Položíme na něj těsto a rozválíme ho po celé ploše. Okraje mírně pozvedneme. Na těsta rozetřeme vrstvu kakaového krému. Na něj nalijeme krém světlý s višněmi a obě vrstvy vidličkou mírně promícháme, aby vznikl mramorový vzor. Necháme asi 30 minut odpočívat. 5. Troubu rozpálíme na 180 °C. Dáme do ní plech a zhruba 40 minut pečeme. Vyjmeme a necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Recept je z kategorií: Koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kynutý višňový koláč