Recept Kynutý rýžoknedlík Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kynutý rýžoknedlík

Úvod

Přílohový kočkopes z mé kuchyně. Tedy vznikl tak, že mi zbyla od předvčerejška vařená rýže. Dnes jsem chtěla vařit vepřo-knedlo-zelo a bylo mi té rýže líto - sice slepice by ji sezobly, ale teď v létě toho mají na louce ažaž. Zašťourala jsem v paměti a vzpomněla si na „pytlíkové“ burisonové knedlíky. Sice je ta rýže samozřejmě upravena odlišně, ale experiment je experiment, že :-)

Postup

Zadělala jsem na kynuté knedlíky - těsto přece jen trochu tužší, než obvykle, rýže má v sobě vodu. Zapracovala jsem vařenou (studenou!) rýži. Knedlíky jsem uplácala obvyklým způsobem, nechala vykynout a šup s nima do vařící osolené vody. Vařila jsem jako obvykle 20 minut. Výsledek mne mile překvapil, byly chutné a kupodivu nelepivé.

Recept je z kategorií: Knedlíky


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.08.12 vloženo
  • 2566x zobrazeno

Ingredience

  • 4 díly kynutého těsta na knedlíky (hrubá mouka, droždí, mléko, vejce, sůl, cukr)
  • 1 díl předem vařené rýže (neochucené)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 03.08.12 14:42

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Kynutý rýžoknedlík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1668 příspěvků 05.08.12 16:02

Knedlíky dělám jen kynuté bez housky. Těsto se dá plnit třeba i meruňkami nebo borůvkami - pořád je to těsto jedno a to samé. Když je vařím jako přílohu k omáčkám, jen těsto víc přisolím.

Dříve to pro mne také byla alchymie, teď jsem si „vypracovala“ tento poměr surovin: na 1/4 l mléka, 1 vejce, půlka kostky droždí, špetka cukru (dělám kvásek), sůl (asi tak rovná kávová lžička, nevím přesně), cca půl kila hrubé mouky. Mouku zapracovávám postupně, někdy ji musím přidat, když „nepije“ tekutinu. No a pak jen poctivě vypracovat, nechat kynout, během kynutí promíchnout, uválet šišky, necelá půlhoďka kynutí a pak 20 minut vařím.

Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, určitě nechci poučovat, jen píšu ze své zkušenosti. Ejo, nic si nedělej z toho, že se občas knedlíky nepodaří, mě se to stává také :think: a nevím, čím to je :evil:

 
Eja
3820 příspěvků 04.08.12 09:54

Tak na té fotce vypadají luxusně. A nápad :potlesk: Ze záhadných důvodů jsou pro mne přílohové knedlíky ( kromě bramborových, ty se mi daří velmi)po skoro 40 letech u plotny stále " ruská ruleta" :mrgreen: asi i proto, že je moc často nedělám. Jedno zda kynuté, s práškem do pečiva, s houskou či bez… :nevim: ale tychle jen co se trochu ochladí zkusím, možná ta rýže… :think:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Cuketové placky Cuketové placky
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz