Recept Kynutý povidlový šnek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Droždí a špetku cukru rozmíchejte v troše mléka a nechte v teple 15 minut kynout. Do mísy prosejte mouku, přidejte vejce, krup. a vanilkový cukr, olej, vlažné mléko a špetku soli, přilijte vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto. Mísu přikryjte utěrkou, uložte na teplé místo a nechte 30-40 minut kynout. Vykynuté těsto přeložte na pomoučený vál a vyválejte na plát ve tvaru šály. Těsto potřete povidly a svinte. Svinuté těsto vložte do vyšší vymazané formy nebo kastrůlku a nechejte na teplém místě opět kynout 30-40 minut. Pak vložte do trouby vyhřáté na 170 C a pečte 40-50 minut dozlatova. Tip: při pečení můžete formu přikrýt alobalem, aby se horní část nepřipálila.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 25.08.04 vloženo
  • 4536x zobrazeno

Čas přípravy

  • 160 minut

Ingredience

  • 600 g hladké mouky
  • 200 g krupicového cukru
  • 300 g povidel
  • 3 dl mléka
  • 2 vejce
  • 42 g droždí (1 balíček)
  • 2 vanilkové cukry
  • 80 g oleje
  • sůl
  • mouka na vál
  • tuk na vymazání formy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kynutý povidlový šnek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Chilli con carne Chilli con carne
Jahodový pohár Jahodový pohár
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz