Recept Kynutý bramborák

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí. Přidáme trošku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vykynout. Přidáme nastrouhané vařené i syrové brambory, vejce, sůl, mletý pepř, majoránku, jemně nakrájenou cibuli, třený česnek a na kostičky nakrájené uzené maso. Zamícháme a vlejeme do pekáčku vytřeného sádlem. Dáme na teplé místo vykynout. V troubě dozlatova upečeme.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 22070x zobrazeno

Čas přípravy

  • > 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g syrových brambor
  • 200 g vařených brambor
  • 200 g polohrubé mouky
  • 25 g droždí
  • 1 vejce
  • sůl
  • cukr
  • mléko
  • mletý pepř
  • majoránka
  • malá cibule
  • česnek
  • 250 g uzeného masa
  • sádlo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kynutý bramborák

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kynutý bramborák v pekárně

jsem zkusila a zodpovědně říkám, že takhle už nikdy. Stejně jsem musela brambory nejdřív postrouhat do mísy, takže nádobí jsem neušetřila. Použila jsem program Rychlý, který kyne i peče po 60 minutách, ještě jsem 10 minut pečení přidala a uprostřed nebyl úplně dopečený. Navíc se z něj stal dokonalý ušák a podle předpokladu křupavá kůrčička žádná. Recept jsem musela upravit, mléka jsem dala 150 ml a dosypala pak 50 g mouky. V tomto případě se přikláním k zlaté dobré klasice v pekáčku nebo na plechu.

nudle
137 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kynutý bramborák

dekuji

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kynutý bramborák

Nudle, když pepíno píše, že se to na kastrol vleje, tak toho mléka přidávej, aby hmota byla hustší jako na lívance a začni 1 dl a postupně přidávej.

nudle
137 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kynutý bramborák

mohl by mi nekdo poradit, kolik toho mleka? dekuji predem.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kynutý bramborák - mimikova,

určitě by to šlo, jen asi nebudou křupavé okraje. Zkusím, zbylo mi po dnešku uzené.

mimikova
84 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kynutý bramborák

Šlo by to i v pekárně?

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kynutý bramborák

tohle dělávala babička, zapíjeli jsme to bílým kafem z Melty a cikorky a bylo to moc dobré.

Felda11
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Kynutý bramborák

Manželka dělá podle stejného receptu a je vynikající.

Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kynutý bramborák

Bramoborák v troubě peču bežně, ale to s tím droždím jsem to neznala, bezva obměna. Maso tam lze dát i syrové - trvá mu to stejně dlouho jako bramborám, dobré je mleté, jak jsem již psala v jednom příspěvku na klasický bramborák. Škoda, že teď stojí brambory stejně jako pomeranče…

Ela
276 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kynutý bramborák

Ahoj, Pepino.
U nás sa tomuto jedlu hovorí rýdzo slovensky „Cmunda“. Ja to robievam kvôli deťom so salámkou a slaninkou, alebo s hocijakým uvareným mäskom a je to veľmi dobré.
Pekný deň.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz