Recept Kynuté pomlázky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z vejce, 2 lžic mléka, lžíce cukru a lžíce mouky uděláme kvásek. Jakmile kvásek vzejde, přidáme do něj zbývající mouku a cukr, rozpuštěný tuk, mléko se žloutky a solí, strouhanou citrónovou kůru a vše zpracujeme v polotuhé těsto *(můžeme přidat rozinky a spařené oloupané mandle)*. Necháme je dvě hodiny kynout, poté vytvarujeme do několika pomlázek. Ty opět necháme kynout, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme na vymazaném plechu ve středně vyhřáté troubě. Čerpáno z mimořádného vydání časopisu Praktická žena (1/1999).

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 08.03.07 vloženo
  • 2053x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg polohrubé mouky
  • 150 g rostlinného másla
  • 30 g droždí
  • 1/4 l mléka
  • 3 žloutky
  • 120 g práškového cukru
  • 1/2 KL soli
  • 1 KL strouhané citrónové kůry
  • tuk na vymazání plechu
  • vejce na potření.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kynuté pomlázky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz