Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kvasnice dáme do hrníčku s trochou cukru a vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, šlehačku, tuk, žloutky, kvásek, dle potřeby mléko a vše dobře vymícháme. Necháme vykynout. Po vykynutí dáváme velkou lžící hromádky na moukou vysypaný vál a plníme vychladlou náplní. Náplň připravíme z asi 2 kg jablek, které okrouháme a dusíme s trochou cukru na kaši. Podle potřeby podléváme vodou. Přidáme vanilkový nebo skořicový cukr. Můžeme přidat rozinky či nasekané oříšky. Na koláče dáme trochu jablek a posýpku. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme na 200°C. Nevyzkoušeno a ještě opsáno z letního teplického deníku. Opisoval jsem to doslova i odstavce jsem dodržoval. Kdo do toho chce jít tak hodně štěstí, možná se to povede. Na Labu jsem to kontroloval a tuplák to není. Lykke til
Recept je z kategorií: Koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kynuté koláče s náplní z jablek
2302 příspěvků 6.4.12 19:45
Až teď vidím, jaké má Bunter pěkné recepty.
Na plech to bude nejlepší
, taky nerada trávím „mládi“ lepením
koláčků. Dvojctihodné jsou takové, kde do těsta zabalíš jednu náplň a
uděláš takový jako kulatý knedlík. Ten pak trochu rozplacatíš a navrch
dáš ještě jednu náplň a drobenku nebo mandle či mleté ořechy. Je to
hrozně dobré, ale práce pro vraha.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
No mrtvolo,ona dava na val kopecek a pak ho asi rozplacne a ty jablka tam jednoduse take placne a posype drobenkou. Maji to byt kolace. Co jsou dvouctihodne kolace? Pisi to dole v kanclu, kde nemam cesky okna tak sorry za hacky. A co to vyvalet na plech a naplnit to a pak to krajet na porce radlem?? Nebylo by to tak pracne nez se placatit s kolackama. Kdo ma ale cas a trpelivost.....
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tome, trochu nebo úplně mimo recept… Oceňuji Tvůj přístup.
Tak by to mělo být…
Pozdravuji. B.
Bunter, já vím, že z těch koláčů nebudeš chytřejší než já, ale co myslíš - plní se to dovnitř a drobenka nahoru na těsto jako u dvojctihodných koláčů? Nebo spíš jenom roztáhnout placatý koláček, na něj jablka a na ně drobenka?
Jak to tak čtu furt dokola, tak asi spíš ten druhý způsob, ale jistá si nejsem.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
To jsem měl ještě v rukávu z teplického deníku Kanadské kuře a Nudlové smaženky, ale po kontrole jsem zjistil, že už to sem vložil Pepíno někdy před deseti lety. Hergot, kde to ten chlap furt bral hehehe. V těch „mých“ receptech jsou maličké obměny, ale je to v podstatě na jedno kopyto. Jestli se tam vrzne o šálek cibule víc, tak je to furt ten stejný recept a nemá cenu sem cpát recept na „Kanadský kuřátko“…