Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
leísek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mouky dáme do mísy, přidáme špetku soli a petrželku - nebojte se jí dát dost a promícháme. Přidáme vejce, droždí a zalijeme vlažnou vodou a uhněteme těsto, necháme vykynout. Po vykynutí uděláme cca 2 válečky, necháme ještě chvilku odpočinout a vložíme do vroucí vody na 20 minut. Po vyndání knedlíky propícháme.
Recept je z kategorií: Knedlíky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
15.4.20 21:06
Verze 1: Hnětu si takhle těsto přesně podle receptu, když tu jsem
najednou zjistil, že si podsypávám hladkou moukou a dělat knedlíky
z hladké mouky je dost nezvyklé. Nebylo už cesty zpět, takže já vařil
z hladké. Nevím, jaký vliv to mělo na výsledek, to poznám, až udělám
druhou verzi z hrubé. Těsto jsem udělal akorát vláčné a nelepivé,
radost poplácat. Kynulo to jako o život, za chvíli jsem měl těsta plnou
kuchyň. Pobavila mě instrukce udělat „cca 2 šišky“. Tak jsem tedy
udělal hrubým odhadem něco mezi jednou a třemi šiškami, jak stálo
v receptu. Půl hodinky jsem je nechal odstát a
pak do hrnce. Nevím, jestli to bylo tou hladkou moukou, ale byly to knedle jak
hrom. Ve velkém hrnci vyplnily celý obvod, že ani pára neutíkala a vyndaval
jsem knedlíky velké jak sifonová lahev. Příště určitě tři šišky.
Jsou nadýchané, chutné, jen málo slané. Až se tím prokoušu, zkusím
opravdu z hrubé.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kynuté knedlíky s petrželkou