Recept Kynutá velikonoční zvířátka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do mísy prosijeme mouku a uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme pískový cukr a zalijeme částí vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme med, olej, vejce a sůl a vlažným mlékem zaděláme těsto. Přikryjeme je utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Z vykynutého těsta ukrajujeme na pomoučeném vále kousky, ze kterých vyválíme válečky a tvoříme zvířátka apod. Hotové dáme na vymazaný plech, necháme ještě chvíli kynout, potřeme vejcem *(podle chuti můžeme i posypat mákem, kmínem apod.)* a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Čerpáno z mimořádného vydání časopisu Praktická žena - Velikonoce (1/2001).

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 08.03.07 vloženo
  • 3289x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 2 PL medu
  • 2 PL pískového cukru
  • 2 PL oleje
  • 1 vejce
  • sůl
  • 20 g droždí
  • 1/4 l mléka
  • tuk na vymazání plechu
  • rošlehané vejce
  • mák
  • kmín.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kynutá velikonoční zvířátka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz