Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Droždí rozdrobíme do 0,8 dl vlažného mléka, přidáme lžičku mouky a cukru a necháme vzejít kvásek. V míse promícháme mouku se solí a strouhanou citrónovou kůrou. Ve zbylém vlažném mléce rozpustíme cukr a máslo, vmícháme olej a vejce, spolu s kváskem přilijeme k mouce a zaděláme tužší vláčné těsto. Zakryjeme je čistou utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Mezitím připravíme nádivku. Mák vmícháme do vřelého mléka a za stálého míchání dusíme, až směs zhoustne. Ještě teplou hmotu osladíme oběma druhy cukru, ochutíme skořicí a citrónovou kůrou a necháme vychladnout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, potřeme nádivkou, posypeme rozinkami a zarolujeme. Roládu přeložíme na plech s papírem na pečení, potřeme rozehřátým máslem a necháme chvilku kynout. Pak roládu vložíme do trouby vyhřáté na 185 °C, upečeme dozlatova a před podáváním ji poprášíme cukrem. Čerpáno z magazínu časopisu Vlasta (III/2004).
Recept je z kategorií: Rolády
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kynutá maková roláda s rozinkami (pro Flo)