Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zébulon Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tahle polévka není pro každého - je totiž výrazně aromatická, takže slabší povahy se mohou s odporem odvracet. My odvážní milovníci silných sýrů a květáku si ale pochutnáme! Zdroj: časopis Cuisine et Vins de France
Květák očistíme, opereme a rozebereme na růžičky. Dáme vařit do 1 l osolené vody na cca 20 minut. Poté květák rozmixujeme s dvěma až třemi lžícemi vývaru, smetanou, sýrem, pokrájeným na kousky a pepřem, až získáme hladký hustý krém. Ochutnáme, případně dosolíme. Nesolte dopředu, sýr bývá slaný dost. Rozdělíme horký krém do misek nebo na talíře, pokapeme dobrým olejem a ozdobíme pár kousky sýra. Podáváme samotné, nebo s opečeným toastem.
Recept je z kategorií: Krémové polévky Polévky Zeleninové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Květákový krém s modrým sýrem (Velouté blanc-bleu)
Ejo, diky za duveru. To byla dobra volba syra, priste zkusim taky jiny, nez ten roquefort, je to prece jen velka sila :- ). Ale mne se libila hlavne ta jemna jemnoucka konzistence.
Uvařeno, snědeno. Niva mi nepřišla jako dobrá volba, gorgonzola moc aromatická, takže - Bleu-Dauvergne. Jemné, dokonalé. Zeb, děkuji