Recept Květákový krém s modrým sýrem (Velouté blanc-bleu) Veg

Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Květákový krém s modrým sýrem (Velouté blanc-bleu)

Úvod

Tahle polévka není pro každého - je totiž výrazně aromatická, takže slabší povahy se mohou s odporem odvracet. My odvážní milovníci silných sýrů a květáku si ale pochutnáme!

Zdroj: časopis Cuisine et Vins de France

Postup

Květák očistíme, opereme a rozebereme na růžičky. Dáme vařit do 1 l osolené vody na cca 20 minut. Poté květák rozmixujeme s dvěma až třemi lžícemi vývaru, smetanou, sýrem, pokrájeným na kousky a pepřem, až získáme hladký hustý krém. Ochutnáme, případně dosolíme. Nesolte dopředu, sýr bývá slaný dost. Rozdělíme horký krém do misek nebo na talíře, pokapeme dobrým olejem a ozdobíme pár kousky sýra. Podáváme samotné, nebo s opečeným toastem.

Recept je z kategorií: Krémové polévky Polévky Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 17.10.12 vloženo
  • 2824x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 150 g roquefortu nebo gorgonzoly (Nivu jsem nezkoušela, ale možná by šla také použít - polévka by potom nemusela "vonět" tak moc)
  • 1 dcl smetany
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 17.10.12 20:57

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Květákový krém s modrým sýrem (Velouté blanc-bleu)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.10.12 20:39

Ejo, diky za duveru. To byla dobra volba syra, priste zkusim taky jiny, nez ten roquefort, je to prece jen velka sila :- ). Ale mne se libila hlavne ta jemna jemnoucka konzistence.

Eja
3848 příspěvků 20.10.12 18:04

Uvařeno, snědeno. Niva mi nepřišla jako dobrá volba, gorgonzola moc aromatická, takže - Bleu-Dauvergne. Jemné, dokonalé. Zeb, děkuji :kytka:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz