Recept Květákové smaženky Pra
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Vodu osolíme 1/2 lžičkou soli (do hlubšího, ale ne moc širokého hrnce dáme tolik vody, aby byl květák v podstatě ponořený); vložíme celý květák a zhruba během 15 minut uvaříme doměkka. Potom květák slijeme a dáme vychladnout. U vajec oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme nejsnadněji mixérem (šlehačem) velmi tuhý sníh. Do něj vmícháme postupně žloutky, mouku a jemně nasekaná na kousky studený květák (bez větších košťálů), směs osolíme a přidáme muškátový květ. Lžicí dáváme tento květákový sníh do rozpáleného tuku a smažíme po obou stranách dorůžova.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
- 10.12.04 vloženo
- 14424x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 květák střední velikostí
- 6 vajec
- 6 lžic hrubé mouky
- 1 lžička soli
- špetička muškátového květu
- tuk na smažení.
Doporučená příloha
vařené brambory a tatarská omáčka.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku16.4.16 18:52
S okurkovým salátem s jogurtem a koprem - místo tatarky. Nadýchané, dobré.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmDiskuse k receptu Květákové smaženky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Květákové smaženky
Moje oblíbené! Připravuji něco dosti podobného. Jsem na květák dnes právě nachystaná a tak vyzkouším tu Tvoji variantu. Už aby byl večer ;o)