Recept Květák zapečený v sýrové bešamelu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Květák zapečený v sýrové bešamelu

Úvod

Květák máme moc rádi na více způsobů a tento zapečený chutná opravdu skvěle.

Postup

Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme do poloměkka. Rozložíme ho do zapékacích misek, přidáme nadrobno nakrájené uzené maso nebo šunku, nakrájenou kapii, nasekanou zelenou část jarní cibulky a petrželku. Vše osolíme a opepříme. Na pánvi uděláme z másla a mouky světlou jíšku, do které za pilného míchání přiléváme mléko, nakonec vmícháme nastrouhaný sýr, muškátový oříšek a koření. Bešamel vlijeme na květák a zapečeme.

Nahlásit recept

  • 10.03.19 vloženo
  • 440x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 40 minut, pečení asi 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 středně velký květák
  • 150 g nivy nebo jiného sýra
  • asi 200 g uzeného masa nebo šunky
  • 1 kapie
  • zelená část jarní cibulky
  • nasekaná petrželka
  • plátek másla asi 1,5 cm
  • 2 lžíce hladké mouky
  • asi 400 ml mléka
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř

Doporučená příloha

  • Zeleninový salát, nebo nakládané okurky, řepa atd.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Romana Rubášová 10.3.19 08:34

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Květák zapečený v sýrové bešamelu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Houbová smaženice Houbová smaženice
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz