Recept Květák ve vinném těstíčku 2

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Květák ve vinném těstíčku 2

Postup

1. Květák očistíme, omyjeme a rozebereme na rů­žice. Vaříme je v osolené vodě asi 5 min., poté scedíme a necháme okapat. 2. Oddělíme vaječné bílky a žloutky. Žloutky rozšleháme se 125 ml vody, ví­nem, moukou, trochou soli a muškátové­ho oříšku na hladké těsto. Necháme asi 10 min. stát. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme ho do těsta. 3. V pánvi rozehřejeme olej. Květák smočíme ve vinném těstíčku a postupně smažíme asi 4 min. dozlatova. Přebytečný tuk necháme vsáknout do papírového ubrousku. Smažený květák ihned po­dáváme, nejlépe s vařenými bramborami. Tip: Místo květáku mů­žeme v těstíčku osmažit i růžičky brokolice nebo plát­ky kedlubny.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 23.08.02 vloženo
  • 5209x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 450 kcal, 14 g bílkovin, 27 g tuků, 35 g sacharidů
  • 1 velký květák (asi 1 kg)
  • sůl
  • 3 vejce
  • 125 ml bílé­ho vína
  • 150 g hladké mouky
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Květák ve vinném těstíčku 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz