Recept Květák ve vinném těstíčku 2

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Květák ve vinném těstíčku 2

Postup

1. Květák očistíme, omyjeme a rozebereme na rů­žice. Vaříme je v osolené vodě asi 5 min., poté scedíme a necháme okapat. 2. Oddělíme vaječné bílky a žloutky. Žloutky rozšleháme se 125 ml vody, ví­nem, moukou, trochou soli a muškátové­ho oříšku na hladké těsto. Necháme asi 10 min. stát. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme ho do těsta. 3. V pánvi rozehřejeme olej. Květák smočíme ve vinném těstíčku a postupně smažíme asi 4 min. dozlatova. Přebytečný tuk necháme vsáknout do papírového ubrousku. Smažený květák ihned po­dáváme, nejlépe s vařenými bramborami. Tip: Místo květáku mů­žeme v těstíčku osmažit i růžičky brokolice nebo plát­ky kedlubny.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 23.08.02 vloženo
  • 4721x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 450 kcal, 14 g bílkovin, 27 g tuků, 35 g sacharidů
  • 1 velký květák (asi 1 kg)
  • sůl
  • 3 vejce
  • 125 ml bílé­ho vína
  • 150 g hladké mouky
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Květák ve vinném těstíčku 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz