Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
1. Květák očistíme, omyjeme a rozebereme na růžice. Vaříme je v osolené vodě asi 5 min., poté scedíme a necháme okapat. 2. Oddělíme vaječné bílky a žloutky. Žloutky rozšleháme se 125 ml vody, vínem, moukou, trochou soli a muškátového oříšku na hladké těsto. Necháme asi 10 min. stát. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme ho do těsta. 3. V pánvi rozehřejeme olej. Květák smočíme ve vinném těstíčku a postupně smažíme asi 4 min. dozlatova. Přebytečný tuk necháme vsáknout do papírového ubrousku. Smažený květák ihned podáváme, nejlépe s vařenými bramborami. Tip: Místo květáku můžeme v těstíčku osmažit i růžičky brokolice nebo plátky kedlubny.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Květák ve vinném těstíčku 2