Recept Květák s kakaem TAKE5 Veg Pra

(Hodnoceno 1x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Květák s kakaem TAKE5

Úvod

Jednoduchý recept pouze ze čtyř ingrediencí :-)
Následující jsem kdysi napsal na jiných stránkách, než mě jeden ze správců vyloučil pro upřímnost:
Vraj bratia!!! Storočia pred nami strážili túto perlu…LIDIČKY, nepište komentáře a neznámkujte jen podle vašich dohadů a odhadů po přečtení receptu!!! Prosím, toto snad platí obecně, ale v tomto případě obzvlášť. Nenapadá mě žádný superlativ, kterým bych vyjádřil své pocity při, bohužel, hltání této dobroty. Dost možná, že Tereza to ještě schytá, až vejde ve všeobecnou známost, že Čehúňom prozradila (myslím, že omylem se překlikla) jedno z tajemstí národní kuchyně. Ono se ale brzy ukáže, že to co pro dobývání kosmu bylo vypuštění prvního Sputniku, je pro rozvoj kulinářského umění zveřejnění receptu na KVĚTÁK S KAKAEM. Na tomto místě si dovolím dáti tip obchodníkům na burze, neboť jen co se američtí Slováci doslechnou o záslužném činu své spoluobčanky ze staré vlasti, ceny kontraktů mědi a cínu vystřelí k nebesům…Proč ten úvod? Paní Tereza otevřela vrátka za kterými, budeme-li chtít, nalezneme cestu k novým způsobům připravy košťáloviny zvané květák. Považujete mě za osla? Prosím, jak je ctěná libost. Ale račte mi to napsat až laskavě zkusíte „Květák s kakaem“.....a ty sochy z bronzi si paní Tereza rozhodně zaslouží! :o()))

Postup

V osolené vodě uvaříme na růžičky rozebraný květák; na talíři posypeme cukrem, kakaem (Granko) a přelijeme máslem… Máslo lze vynechat protože cukr s kakaem se rozpustí vodou kterou karfiol pustí :-)

Poznámka:
Objektivně musím podotknout, že mačaft se ofrňoval a báslili o květáku, prý smaženém a paní casinová blekotala cosi o mozečku, prý chorém… :)

zdroj: Tereza… jedině Tereza!!!

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.09.09 vloženo
  • 6319x zobrazeno

Čas přípravy

  • jen co se uvaří

Ingredience

  • květák
  • cukr mletý
  • kakao
  • máslo přepuštěné
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 13.06.12 00:02

Schválně zbyl kousek domácího květáku, abych mohla zkusit.
Pravé máslo, holandské kakao, moučkový cukr - zajímavá chuť v kombinaci s květákem, ale mozeček nebo obalovaný prý je lepší :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Květák s kakaem TAKE5

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Sylvie
2302 příspěvků 18.12.12 21:43

Eštěže bude ten konec světa.

 
Alis
2617 příspěvků 18.12.12 21:41

V rámci prohrané sázky jsem ozkoušela. Ač se v lednci válí kapusta a patizón, spousta jiné zeleniny, zakoupila jsem květák.

Ovařila, zasypala směsí, která se možná Casinovi nebude líbit: Hořké, silné kakao, špetka cukru, špetka soli, špetka (dvě) chilli, špetka pepře a to vše do přepuštěného másla.

Jíst se to dá, i přežít se na tom dá…

:) :) :)
 
casino
4466 příspěvků 18.12.12 17:18
Na hranici?

Třiadvacet let po sametu lze vycestovat a žít kde se komu žít chce i bez požehnání :mrgreen:
A Sylvie ochutnala, ochutnala?
Tak až ochutná, ať dá vědít… :)
Já dnes ochutnal labužníky zatracované Maso se SALKEM a pořád mám nebe v hubě a ráj na zemi :)

 
Sylvie
2302 příspěvků 18.12.12 16:12

Casino, pořád dětem říkám: „Žij a nech žít“, ale za tohle bych posílala na hranici.

Bobligová

 
Ačraj
697 příspěvků 07.01.12 10:21

casino, odpovědi jsem se sice dočkala, však jsem si říkala, že slipy se mají plnit né jen o vánocích, ale s objasněním gramáže jste mě moc nepotěšil. :zed:

 
esmeralda
4813 příspěvků 07.01.12 02:25

Casino a to jsem si myslela že mám perverzní chutě. Teď vidím že jsem pouhý začátečník.
Ale někomu to zřejmě chutná a to je dobře.

 
casino
4466 příspěvků 07.01.12 00:21

Od Nového roku mám pocit, že jsem komusi dlužen… Tady vidím, že nedlužím peníze, ale odpověď :oops:

Ačraj,
toto je jeden z mála případů, kdy na velikosti nezáleží a na množství tím tuplem ne…
Myslím ale, podle Vašeho „Bléé…“ že Vám je to stejně šumák…
Leda jste byla myšlenkami už jinde a tu kotletu co zmiňujete jste dělala GORDON BLÉÉ (pro danda: vím jak se to pýýýše :mrgreen:

 
Ačraj
697 příspěvků 25.11.11 11:41

Casino:Jak velký květák,kolik cukru, kolik kakaa, kolik másla a soli ?Vypadá to na pěknou, chuťově, i vzhledově dobrou mňamku, škoda, že dnes máme tu kotletu, hned bych to vyzkoušela. :-( :roll:Bléé…

Příspěvek upraven 26.11.11 v 12:40

 
lydia
1227 příspěvků 28.09.09 05:00
Re: Květák s kakaem ( PRA) (R) (D) (Veg)

nějak mi to ulítlo…samozřejmě s olejem Z dýňových semínek, ne s …

Ochutnala a bohužel ani nenadchlo, ani nechutnalo. Ale kdo ví, třeba někdy chutnat bude:-) .

 
sveva
751 příspěvků 28.09.09 01:31
Re: Květák s kakaem ( PRA) (R) (D) (Veg)

Tak nevím jestli jsi to skutečně ochutnala nebo předem odmítla. Já jsem byla zvědavá, ochutnala. Nenadchlo mne to, ale bylo to docela dobré. Taková malá zvláštnost.
Zdravím

 
lydia
1227 příspěvků 28.09.09 01:10
Re: Květák s kakaem ( PRA) (R) (D) (Veg)

Kakao mám ráda, tedy hlavně ve formě čokolády, květák mám ráda, neobvyklé kombinace mám ráda. Už jsem jedla u známých vanilkovou zmrzlinu s olejem s dýňových semínek (je to opravdu dobré). Pekla jsem čokoládový koláč se zelím. Včera jsem vařila květákovou polévku, tak proč nezkusit kousek květáku s kakaem? Každému chutná něco jiného, buďme rádi, že je tomu tak, že si můžeme vybrat co nám chutná. Vzpomínám si na školní jídelnu, kde jsme museli jíst dýňový kompot, jak jsme ho nenáviděli! Dnes dýni miluji, peču sladké koláče z dýně, vařím marmeládu. Na podzim se těším proto, že zraje dýně. Nedávno jsem pekla sladký štrůdl z lilků, už 2× a zase se na něj chystám. Byl výborný. Syn po ochutnání dodal: „bylo to dobré, ale když budu mít chuť na něco sladkého, tak nebudu jíst zeleninu“. Vzpomínám si, kdysi dávno nám přinesla kolegyně mrkvový dort. Mrkvový dort, to se dá jíst? Dalo, dnes patří mezi naše oblíbené - a syn ho má taky rád, i když je to zelenina :-) .
Proč to píšu? Protože se chutě mění.
Casino, možná se mé chutě za nějakých pár let změní tak, že mi bude chutnat i květák s kakaem. Ale zatím, když budu mít chuť na čokoládu, tak k ní nebudu jíst květák a obráceně. Je mi líto, ale sochu z bronzi nedám:-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kuře na medu Kuře na medu
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz