Recept Květák po asijsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Květák po asijsku

Úvod

jedna z nejzajímavějších úprav květáku které jsem kdy ochutnala, hodí se jako příloha k masu. V tomto receptu se opět mísí typické asijské chutě, sladká, slaná a a ostrá. Nenahraditelnou chuť dodá koření pěti vůní, pokud ho neseženete v sekci cizokrajná kuchyně ve Vašem obchodu, lze si tuto směs velmi snadno připravit doma a to ze stejného poměru sečuánského pepře, badyánu, fenyklu, hřebíčku a skořice, koření rozdrtíme v hmoždíři na prášek a máme směs pěti vůní hotovou.

Postup

Předehřejte si troubu na nejvyšší stupeň.

Umyté květákové růžičky dejte do větší mísy s olejem a protřepejte je tak aby v míse nezbyl žádný olej ( olej se dostane do každého kousku). Květák dejte na plech pokrytý pečícím papírem tak aby se sebe nedotýkaly navzájem.

Květák pečte asi na 10 minut nebo déle, tak aby nám trochu zhnědnul, jakmile začíná nabírat barvu, květáky obrátíme aby nabraly barvu i z té druhé strany.

Mezitím než se nám květák upeče si v misce smícháme cukr, sůl, pepř a směs koření pěti vůní, rovnoměrně zamícháme.

Česnek nakrájíme na jemno a osmažíme ve woku do zlatova, česnek zcedíme a dáme stranou. Česnekový olej nevyhazujte, schovejte si ho a použijte při příštím vaření.

Wok vraťte na hořák, stačí ho vytřít papírovým ubrouskem, do woku dejte chilli papričky a smažtě až bude mírně „uzený“, jde to velmi rychle, tak nikam neodcházejte.

V tuto chvíli by jste měli mít už květák z trouby, vychlazený. Jakmile bude chilli paprička uzená, vložte květák a posypte sypkou směsí, promíchejte a vlijte sojovou omáčku ze stran woku. Rychle prohoďte. Stáhněte plamen a vložte česnek a cibulku nebo petřžel, opět směs svižně prohoďte aby se vše smíchalo a ihned vypněte.

Obrázkový postup :
https://sasanky.wordpress.com/


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.03.16 vloženo
  • 2406x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • •500 g květáku, omytého a rozděleného na růžičky
  • •3 PL roslinného oleje plus olej na osmažení česneku
  • •1/2 ČL soli
  • •2 PL cukru
  • •špetka pepře
  • •1 ČL koření pěti vůní
  • •3-5 ks sušených chilli papriček
  • •5 velkých stroužků česneku
  • •2 PL sojové omáčky light
  • •Petrželka,jarní cibulka nebo koriandr na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

suzanka 09.03.16 14:28

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Květák po asijsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz