Recept Kvašený zeleninový salát

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zelí jemně nakrouháme a celou dávkou soli posolíme. Necháme odležet,aby pustilo šťávu. Mrkev nastrouháme na slzičky, cibuli na půl kolečka. Odleželé zelí rukou v míse zpracujeme tak, aby bylo co nejvíce šťávy, pak přidáme ostatní a dobře promícháme. Směs natlačíme do velké sklenice od okurek - šťáva musí být nahoře - zatížíme naplněnou láhví od mineráky a dáme do nepříliš teplého místa, chránit před sluncem. Za 4 dny hotovo, přendáme do menších nádob a do ledničky. Pokud je nesníte tak vydrží dost dlouho.
Do sklenice o obsahu 4 litru vejde množství asi z 1,3 kg zelí, pokud tam „nacpete“ více doporučuji dát pod sklenici talíř - mohlo by přetékat.


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.01.09 vloženo
  • 1662x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • 500 g zelí
  • 300 g mrkve
  • 200 g cibule
  • 15 g soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kvašený zeleninový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Reveňový koláč Reveňový koláč
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz