Recept Kvašený zeleninový salát

rastoba Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zelí jemně nakrouháme a celou dávkou soli posolíme. Necháme odležet,aby pustilo šťávu. Mrkev nastrouháme na slzičky, cibuli na půl kolečka. Odleželé zelí rukou v míse zpracujeme tak, aby bylo co nejvíce šťávy, pak přidáme ostatní a dobře promícháme. Směs natlačíme do velké sklenice od okurek - šťáva musí být nahoře - zatížíme naplněnou láhví od mineráky a dáme do nepříliš teplého místa, chránit před sluncem. Za 4 dny hotovo, přendáme do menších nádob a do ledničky. Pokud je nesníte tak vydrží dost dlouho. Do sklenice o obsahu 4 litru vejde množství asi z 1,3 kg zelí, pokud tam "nacpete" více doporučuji dát pod sklenici talíř - mohlo by přetékat.

Nahlásit recept

  • 05.01.09 vloženo
  • 2170x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • 500 g zelí
  • 300 g mrkve
  • 200 g cibule
  • 15 g soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kvašený zeleninový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz