Recept Kůzlečí na jalovci
JALOVCOVA Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Kůzlečí maso jemně naklepeme, osolíme a potřeme pepřem. Na rozpáleném oleji orestujeme najemno posekanou červenou cibulku, pak vložíme maso a zprudka opečeme. Podlijeme polovinou vína (zhruba v polovině podlijeme ještě zbytkem vína) a dusíme doměkka. Přidáme podrcené čerstvé bobulky jalovce, cukr a citrónovou šťávu nebo jalovcový kompot - podle sezóny. Krátce povaříme. Podáváme s rajčatovým salátem.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
- 25.12.08 vloženo
- 5968x zobrazeno
Čas přípravy
- 70 min.
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 6 plátků kůzlečího (ze hřbetu nebo zadní kýty)
- mletý bílý pepř
- 1 červená cibule
- tři deci červeného vína
- olej
- půl hrsti čerstvých jalovčinek nebo tři polévkové lžíce jalovcového kompotu
- sůl
- půl kávové lžičky cukru a šťáva z poloviny citrónu (v případě, že používáme čerstvé jalovčinky)
Doporučená příloha
opékané brambory
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kůzlečí na jalovci
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kůzlečí na jalovci
37 příspěvků 25.1.09 03:43
nepleteš se. Nejen že pěstujeme ovoce a bylinky a zeleninu, ale taky máme psa, kočku, slepice, krůty, králíky a kozy. Na jaře chceme přidat ještě kachničky. Kůzlečí je nejkvalitnější z čtyřtýdenního kůzlete, ale jde i šestitýdenní, což nejčastěji jíme u nás. Pokud nemáš domácí nebo sousedský zdroj kůzlečího, doporučuji stránky http://www.vsemel.cz/…eci_maso.htm, je tam i ceník, který zhruba (ne úplně přesně) kopíruje ceny, jaké jsou i jinde.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
ještě než jsem si otevřela tenhle recept, už jsem dopředu věděla, že bude od Tebe! Na jalovci, jedině JALOVCOVÁ, hi,hi.
Recept je dost jedlej, ale kde vzít to kůzle? Ty je krom jiné „havěti“ jistě pěstuješ, nebo se pletu? Já myslím, že ne.
Krásné svátky Vánoční Ti přeje Terrinka.