Recept Kůzlečí na jalovci

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kůzlečí maso jemně naklepeme, osolíme a potřeme pepřem. Na rozpáleném oleji orestujeme najemno posekanou červenou cibulku, pak vložíme maso a zprudka opečeme. Podlijeme polovinou vína (zhruba v polovině podlijeme ještě zbytkem vína) a dusíme doměkka. Přidáme podrcené čerstvé bobulky jalovce, cukr a citrónovou šťávu nebo jalovcový kompot - podle sezóny. Krátce povaříme. Podáváme s rajčatovým salátem.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 25.12.08 vloženo
  • 4864x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 min.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 6 plátků kůzlečího (ze hřbetu nebo zadní kýty)
  • mletý bílý pepř
  • 1 červená cibule
  • tři deci červeného vína
  • olej
  • půl hrsti čerstvých jalovčinek nebo tři polévkové lžíce jalovcového kompotu
  • sůl
  • půl kávové lžičky cukru a šťáva z poloviny citrónu (v případě, že používáme čerstvé jalovčinky)

Doporučená příloha

  • opékané brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kůzlečí na jalovci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kůzlečí na jalovci

JALOVCOVA
37 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kůzlečí na jalovci - Terrinko

nepleteš se. Nejen že pěstujeme ovoce a bylinky a zeleninu, ale taky máme psa, kočku, slepice, krůty, králíky a kozy. Na jaře chceme přidat ještě kachničky. Kůzlečí je nejkvalitnější z čtyřtýdenního kůzlete, ale jde i šestitýdenní, což nejčastěji jíme u nás. Pokud nemáš domácí nebo sousedský zdroj kůzlečího, doporučuji stránky http://www.vsemel.cz/…eci_maso.htm, je tam i ceník, který zhruba (ne úplně přesně) kopíruje ceny, jaké jsou i jinde.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kůzlečí na jalovci- JALOVCOVÁ,

ještě než jsem si otevřela tenhle recept, už jsem dopředu věděla, že bude od Tebe! Na jalovci, jedině JALOVCOVÁ, hi,hi.
Recept je dost jedlej, ale kde vzít to kůzle? Ty je krom jiné „havěti“ jistě pěstuješ, nebo se pletu? Já myslím, že ne.
Krásné svátky Vánoční Ti přeje Terrinka.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz