Recept Kůzlečí klobásy

bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kůzlečí maso bez kosti a vepřový bůček bez kosti omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Vše umeleme, odebereme polovinu masa a odložíme do mísy. Další polovina masa je připravena k dalšímu umletí. Žemle nakrájíme, navlhčíme mlékem a jakmile změknou vymačkáme přebytečné mléko a umeleme s další polovinou masa připravenou k druhému semletí. Přidáme do mísy k ostatnímu masu, osolíme, ochutíme pepřem, přidáme na špičku nože mletého zázvoru a zalijeme bílým vínem. Důkladně promícháme. Necháme v chladu odpočinout, narážečkou plníme zašpejlovaná na jedné straně střívka. Uzavřeme špejlemi a dáme do vody na 20 minut vařiti. Voda nesmí vřít, musí se jen blížit bodu varu, aby střívka nepraskla. Vychladlé klobásy opékáme na pánvi v rozpáleném sádle. Zdroj: zápisky v deníčku mého tatínka

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 24.02.06 vloženo
  • 5688x zobrazeno

Ingredience

  • 1000 g kůzlečího masa
  • 500 g vepřového bůčku
  • 1/8 l bílého vína
  • 8 žemlí
  • mléko na navlhčení
  • pepř černý mletý
  • zázvor mletý
  • sůl
  • střívka.

Doporučená příloha

  • brambor, kysané zelí, chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kůzlečí klobásy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz