Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso očistíme a suché nakrájíme na kostky. Housky pokropíme mlékem a nacháme je změknout. Vymačkáme a přidáme k masu. Do mísy na masovém strojku umeleme maso s houskou na hrubější kaši (lze polovinu umlet na hrubší a polovinu na jemnější směs). Směs ochutíme vínem, přidáme petrželku, pálivou papričku, rajčatovou pastu, česnek, mletý zázvor, pepř a sůl. Vše velice dobře promícháme a necháme v chladnu odpočinout. Před plněním střívek, malý kousek osmažíme, ochutnáme a popřípadě dochutíme. Střívka řádně propereme a na jednom konci zašpejlovaná je plníme. Zašpejlujeme i druhou stranu klobásek a dáme je asi na 20 minut do horké vody, která se má přiblížit bodu varu, ale nesmí vařit, protože by nám klobásky popraskaly. Vychladlé klobásky osušíme a propíchané špejlí smažíme na sádle, nebo na zahradním grilu opékáme. TIP: Jestli-že nechceme plnit střívka, tak směs vyválíme na válečky a ty po všech stranách usmažíme. Klobásky můžeme také zmrazit a to tak, že je proložíme voskovým papírem a těsně zabalíme do alobalu.
Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kůzlečí klobásky kamaráda Štefo