Recept Kůzle nebo jehně s nádivkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V omytém a vykostěném předku prořízneme kapsu, naplníme ji nádivkou, zašijeme, osolíme, vložíme na nakrájenou slaninu a máslo, podlijeme a pečeme. Během pečení podléváme šťávou. Na nádivku rohlíky nakrájíme na kostičky, promícháme s petrželkou nebo kopřivami, s okapaným hráškem, zalijeme mlékem ve kterém jsme rozkvedlali mírně rozehřáté máslo, sůl a žloutky, necháme housku nabobtnat a kapsu naplníme. Šťávu zjemníme máslem, podlijeme trochou vývaru a procedíme.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 7422x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • předek z kůzlete nebo jehněte
  • sůl
  • 50g slaniny
  • 50 g másla
  • *nádivka:*
  • 80 g másla, sůl, petrželka, nebo nadrobno nasekané mladé kopřivy, 3 vejce, 2-3 rohlíky, 1/4 l mléka, 2 lžíce sterilovaného hrášku, muškátový květ

Doporučená příloha

  • Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše se špenátem z mladých kopřiv.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kůzle nebo jehně s nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz