Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na velké pánvi na tuku osmažit na jemno pokrájenou cibuli do sklovita. Přidat česnek a za stálého míchání přidat rajčatovou pastu. Když ta je dobře vmíchaná, zalít 120ml vody, přidat koření, snížit teplotu a pomalu vše dusit po 10min. Přidat zbytek nakrájené zeleniny, cizrnu a vše zalít 500ml vody a dusit po 30-35min., nebo až jsou brambory měkké. Uvařit kuskus podle návodu na krabici, nebo zahřát 120ml vody se 4 lžícemi tuku a nechat přivéct do varu. Pomalu přidávat za stálého míchání kuskus. Jakmile je všechen kuskus namořený, zalít ho asi 620ml vody, nebo tolik, aby tak tak pokrývala kuskus. Dusit nepřikryté na pomalém ohni, až se voda vypaří. Nadlehčit kuskus pomocí vidličky (naškrábat). Vložit uvařený kuskus na mísu a zalít vše připravenou omáčkou, bez zeleniny. Zeleninou kuskus obložit a podávat vše horké s miskou Harissa omáčky, chcete-li, na stole. TIP: Pro ty co nejsou vegeteriáni se může přidat mleté, nebo na jemno posekané jehněčí, nebo hovězí maso (asi 300g), které se smaží zároveň s cibulí. P.S. V Tunisu je tradicí přivítat hosty kuskusem.
Recept je z kategorií: Těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuskus z Tunisu k přivítání hostů
já vím, Tunis poměrně znám. O tom mase, vesměs jehněčím, píši přímo pod receptem ;o)
Příjemný den!
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Tunis je jednim z vyhlasenych statu na verze tohoto jidla. Jedna z verzi je s varenym masem a rozinkami. Pridam ji obratem.