Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme bylinkovou solí a bohatě posypeme sladkou paprikou. Na maso rozložíme plátky slaniny, poté plátky goudy a dvě kuličky zmraženého špenátu. Vytvoříme závitky a posypeme je provensálským kořením. Zapékací misku nebo pekáček vylijeme trochou vody (asi 4 lžíce) a stejným množstvím olivového oleje. Na dno poklademe plátky syrových brambor, posypeme je bylinkovou solí, mezi ně zasadíme masové závitky spojem dolů, aby se nerozvíraly a zalijeme smetanou s rozkvedlaným vejcem a nastrouhaným česnekem. Vložíme do trouby nastavené na 200°C a pečeme doměkka, přibližně 40-50 minut.
Recept je z kategorií: Prsa
čerstvá zelenina
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí závitky zapečené (samá dobrota..:-))
Inspirující receptík. Já dělal z kuřecích stehen a ĺa „španělský ptáček“, opekl a zapekl v troubě při 200° C. Příloha pečené brambory a bylo to dobréééééé. Mějte se báječně!
78 příspěvků 20.5.09 06:11
Děkuji, zítra (nejen) pro špenátové kuličky pojedu a pak recept vyzkouším.
2416 příspěvků 19.5.09 16:21
Kamarádko, omlouvám se, že odpovídám se zpožděním… Ty špenátové kuličky dodává firma Bonduelle, lze je koupit např. v supermarketech, v oddělení mražené zeleniny nebo u některých Vietnamců. Kuličky mají cca 3-4 cm v průměru.
78 příspěvků 17.5.09 17:46
Mražené kuličky špenátu - určitě to není ta mražená špenátová kaše, že. Kde se to dá koupit?
Jezdíme na nákupy do města jednou za měsíc, tak ať zbytečně nebloudím mezi supermarkety. Jinak, špenát je už zasetý, ale zatím ani nevzešel, tak kdo to má vydržet? Dík za radu!
29 příspěvků 25.1.09 03:43
Dnes jsme měli k obědu,opravdu jsme si pochutnali,jen jsem nedávala provensálské koření.Rychlé,minimum nádobí,závorka v nadpisu má pravdu.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušeno, ale přeci jenom malá změna - né zapečené v troubě. Z nedostatku času a při zachování všech ingrediencí, rychlovka na pánvi s pokličkou. Ovšem příloha hranolky. Pro mě osobně, příště použiju buď jen provensálské bylinky nebo bylinkovou sůl. Ne dohromady, ale to je na chuti každého. Jinak díky špenátu hezké na pohled.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
mňam tohle vyzkouším, škoda, že je tak pozdě a navíc nemám ani anglickou a ani smetánku. Tak se na to budu alespoň těšit. Je to hezké, díky Z.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
hrozně jste mě potěšili (opět)!!! Páníčkům přeji šťastnou cestu a krásnou dovolenou a Tobě, milý Neroušku, aby se Ti moc nestýskalo.
!
Napíšu Vám dopísek, až se ti Tvoji vrátí. Moc na Vás myslím a stydím se, že nepíšu. Všechno bude
Vyzkoušeli jsme a referát najdete v deníčku.
nešiď se a udělej si k tomu pytlík rýže, ještě ti zbyde, třeba se k tobě někdo přidá
.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
já budu zítra experimentovat s kuřecím, dopředu naloženým ve směsi pomerančového a rajčatového džusu (co jsem sama vymačkala - přesněji řečeno odšťavňovač), mexického koření a prsknutým do maximálně rozpálené pánve… Jsem zvědavá, co z toho bude, ale řekla bych, že by to mohlo být dobré…:-))
Rodina žádá hranolky, já bych raději rýži… hranolky dělám, ale nejím. Tak si k tomu nakrájím zeleninku…
Ovšem Tvoje pokmínované kuřátko na pivu… ne, že bych si nedala…:-))
co mi to děláš, dnes jedna dobrota za druhou, kdy to mám vyzkoušet
. Dnes jsem pekla kuře pokmínované a zalité
pivem, k tomu knedlík a zelí (troubu při pečení jsem taky neotvírala) a
bylo to taky výborné - to jen abych tě taky namlsala
. B.