Recept Kuřecí waterzooi 2

(Hodnoceno 1x) Belgická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí waterzooi 2

Postup

  1. V hrnci rozpustte maslo, pridejte cibuli, celer a porek. Po chvili vlozte cele zampiony, nato kure naporcovane na vetsi kusy; osolte, opeprete, zalejte vyvarem a privedte k varu.
  1. Snizte plamen a takto varte asi 40 minut. Jakmile je maso dostatecne mekke, vyndejte jej spolecne se zeleninou a houbami a nechte castecne stahnout vyvar dalsim varenim.
  1. Do vyvaru zamichejte smetanu a znovu privedte na chvili k varu. Do teto omacky vlozte zpet maso, zeleninu a houby a nakonec sekanou petrzelku.

Osobne pokladam tento recept za vydatnou a lahodnou polevku, takze v tomto obdobi ji delam casteji.
Kdo ma rad, prida varene brambory tesne pred podavanim.

Foto dodam anebo bude-li nekdo rychlejsi… :)

Nahlásit recept

  • 21.02.11 vloženo
  • 3353x zobrazeno

Čas přípravy

  • 65 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,2 kg kure
  • 20 g masla
  • 1 velka cibule nadrobno
  • kousek celeru na male kosticky
  • 150 g porku na platky
  • 100 g malych ocistenych zampionu
  • 1/4 lzice soli
  • 1/8 lzice bileho pepre
  • 1,2 l kureciho vyvaru
  • 1 dl smetany
  • 2 lzice sekane petrzelky

Doporučená příloha

  • Bílý nebo tmavý chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 01.05.14 21:58

viz koment u receptu

Diskuse k receptu Kuřecí waterzooi 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3839 příspěvků 01.05.14 21:52
dobré

Jak jsem předpokládala, bylo nutno ochutnat, jen tak s kouskem bagetky…

Eja
3839 příspěvků 01.05.14 15:09
Už to probublává v kastrole

Smotala jsem tento rcp a recept od Babi, v zeleninovém základu pórek, řapíkatý celer, bulvový celer, mrkev, žampiony. V poměru od oka. Voní to nádherně. Rozležení do zítra tomu jistě neuškodí ( jen bude problém, aby něco na rozležení zůstalo :mrgreen: ).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz