Recept Kuřecí terina
daduuja Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Jednoduché, variabilní a chutné.
Postup
200g kuřecích prs dáme hodně vychladit, klidně do mrazáku, ale tak aby nezmrzla. Nakrájíme je na kostky a se dvěma syrovými vejci a smetanou je umixujeme dohladka. Do fáše přimícháme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme nakrájenou cibulku, pórek, podle chuti bylinky, osolíme, opepříme. Formu na biskupský chlebíček vyložíme plátky slaniny, tak aby se plátky překrývaly a přesahovaly okraj formy. Zbytek kuřecích prs rozkrojíme a naklepeme, osolíme a opepříme a vyložíme jimi formu se slaninou. Dbáme aby se prsa překrývala a konce opět přesahovaly přes okraj formy. Přidáme polovinu kuřecí náplně, lehce vtiskneme vařená vejce (oloupaná) a zakryjeme je zbytkem náplně. Náplň překryjeme prsíčky, potom i přesahující slaninou. Formu přetáhneme lehce pomaštěným alobalem a dáme péct ve vodní lázni (formu dáme do hlubšího pekáčku a přidáme vodu, aby dosahovala do poloviny formy) do trouby na 170°C asi na 80min. Před dopečením můžeme alobal sundat, aby se slanina lehce opekla. Podáváme teplé nebo studené jako nářez.
Recept je z kategorií: Prsa
- 11.03.17 vloženo
- 6549x zobrazeno
Čas přípravy
- 2h
Ingredience
- 1000g kuřecích prs
- 300g slaniny nakrájené na dlouhé slabší plátky
- 120g šunky
- 2 vejce
- zelená cibulka
- pórek
- 50ml smetany ke šlehání
- sůl
- bílý pepř
- 4 vajíčka uvařená natvrdo.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kuřecí terina
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kuřecí terina
1151 příspěvků 11.3.17 23:26
@jolana Jol
, babo všímavá a rejpavá 
Sama nevím proč, forma hranatá 26×12 (šla jsem pro krejčovský centimetr, abych přesně změřila
, ale asi bylo moc nádivky, takže to v troubě
vyrostlo do výšky, ale na chuti to nezměnilo, teď odešly návštěvy a moc
jim chutnalo 

Neboj a zkus. Místo pórku a cibulky můžeš dát olivy, papriky, zelený pepř (s tím to chci zkusit příště), kapari… a místo do formy zabalit po spařených pórkových listů, je to fakt variabilní, nevím jestli to do Francie přišlo z Vietnamu nebo naopak
Možná by stačily na množství nádivky jen půlky vajec, asi jo, nebo o malinko větší formu.
5068 příspěvků 11.3.17 19:58
Na zjedenie!..takze zajtra mam cvo vait.. ale toto je okruhle! davala si to do tej okruhlej formy na biskupsky..alebo ako?! priznaj sa! s barvou ven