Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Tresinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Kuřecí řízky rozkrájíme na hrubé kostky, dáme do mísy a zalijeme směsí HALALI (zeleninový nálev na svíčkovou) s přídavkem trošky teplé vody tak, aby bylo maso úplně ponořené. Přikryjeme a odložíme do ledničky nejméně na 24 h. Do hrnce dáme rozpustit máslo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, lehce vyškvaříme, přidáme mletý zázvor, tymián, oregano, zamícháme a přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou omytou a očištěnou mrkev, chvilku restujeme, načež přidáme naložené kuřecí maso i s lákem. Dodáme ostatní koření, masox a pod pokličkou vaříme asi 30 minut. Když je maso měkké, vyndáme jej na talíř, z omáčky odstraníme bobkové listy, přidáme polohrubou mouku a omáčku rozmixujeme. Rozmixovanou omáčku propasírujeme sítem do jiného hrnce, abychom odstranili hrubé zbytky koření (můžeme však použít kousek gázy, do které vložíme koření a pomocí nitě převážeme ;)). Omáčku uvedeme do varu, vmícháme smetanu, přidáme zpět maso, ještě chvilku prohřejeme a můžeme podávat.
Další recepty na Svíčková
Recept je z kategorií: Prsa
Houskový knedlík, brusinky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí svíčková
a místo šlehačky smetanu kysanou, mňam. Zeleninu na svíčkovou steriluje každý rok moje panímáma a je božská. Vlastně jsou božské obě.
2 příspěvky 25.1.09 03:43
MŇAMKA - dala jsem pro jistotu pouze dve mrkve (aby z toho nebyla spis sladka mrkvova omacka) a vynechala oregano (to mi nejak k svickove nepasuje).
třešinko, kápla si mi do noty-docela zajímavý a hlavně dostupný recept.