Recept Kuřecí stejk na paprikovém karnevalu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Plech pomastíme olejem, posypeme nasekaným česnekem a položíme naň omyté a osušené papriky. Plech vrazíme do předem rozdrážděné peci. Papriky opečeme ze všech stran, až se jim začnou dělat na kůžičce popáleniny II. stupně. Pak je vyndáme z pece, zastříkneme studeným vývarem, oloupeme, odšťopkujeme a odsemeníme. Papriky rozdělíme do družstev podle barev, nakrájíme je na menší kousky a spolu s osmahnutým česnekem rozmixujeme – každé družstvo samostatně!!! Rozmixované pyré prohřejeme v rendlíku s kouskem másla (opět každé družstvo zvlášť), dochutíme špetkou cukru, soli a kapkou octa. V případě potřeby naředíme zeleninovým vývarem, ale omáčky by měly být hustější. Družstva dochutíme zbylým kořením: červené družstvo ždibcem uzené mleté papriky, žluté kari kořením a zelené dobromyslí. Na pánvi bleskově opečeme stejkově upravené prsíčko (posolené a posypané drceným barevným pepřem). Na talíř nalijeme do zhruba třetinových výsečí jednotlivá družstva a do středu mateřsky položíme zlatavý kuřecí stejk, který ještě mírně zapudrujeme mletou uzenou paprikou. Jednotlivá družstva posypeme drceným pepřem podle barev. Pozn.: 1) vaříte-li pro děti, pepř samozřejmě vynecháte, 2) vaříte-li pro sebe, pepřem nešetřete. Použijte ale raději doporučenou přílohu, neboť pokud budou navíc i papriky pálivé, hrozí vážné nebezpečí, že vám v hubě vybuchne granát a páteř vám odletí až do obýváku, 3) kuřecí stejk můžete přikrýt plátkem sýra, 4) když před sebe navíc položíte mísu se špagetami s klasickou italskou rajčatovou omáčkou a míchaný zeleninový salát (opět seřazený podle družstev), týden se budete v noci odkopávat, 5) chuťově i esteticky to nemá chybu, ale zaserete si půlku kuchyně.

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 20.07.05 vloženo
  • 4879x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 macatá zelená paprika
  • 1 -''- červená -''-
  • 1 -''- žlutá -''-
  • 3 malé stroužky česneku
  • olej
  • troška zeleninového vývaru
  • pár kapek octa
  • sůl
  • cukr
  • mletá uzená paprika
  • kari koření
  • dobromysl
  • (bílý, zelený a červený pepř).

Doporučená příloha

  • hasicí přístroj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí stejk na paprikovém karnevalu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuřecí stejk na paprikovém karnevalu

petrunka
102 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí stejk na paprikovém karnevalu

scarlet, manana… ted jsem koukala na to objednani pres net „koreni od antonina - www.koreni.cz“ a je to super, kdyz si toho clovek objedna za vic nez 1500 kc, ma postovny zadara. ps.obnasi to 75 sacku po 20 gramech, ale to urcite spotrebujete !!! :))

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí stejk na paprikovém karnevalu - Maňano

Já tady u nás v Balíkově kupuju uzenou papriku (Smoked paprika) dovezenou přímo z Maďar. Například v guláši to udělá přímo zázrak.

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Pupku,

kuřátko na zázvoru… mňam, napiš prosím receptík.

Manano, tu mletou uzenou papriku si můžeš objednat - Koření od Antonína, posílá to na dobírku.
Přeji všem dobrou noc

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Pupku,

tvý recepty sou nedostižný, kam se se.e Jamie Oliver!
Jen mi porád není jasná ta mletá uzená paprika, kde ji bereš nebo kupuješ?
Já mám mletý uzený sušený habanero papričky z Mexika, což je hroznej nářez. Když na něco utrousím jen pár mikroskopických zrnek, tak ti co maj tuberu se okamžitě vyléčej a ti co jí nemaj pak doživotně kašlou jako notorický kuřáci. Pak mám ješte chipotle en adobo, tedy uzené chipotle v mírně kyselém nálevu z rajčat, ty se daj koupit ve Front Line Nuevoprogreso na Českomoravské v Praze. Jinak jsem u nás uzený papričky neviděl. Dej mi prosím tip! Díky matiox.

Osceola
217 příspěvků 25.1.09 03:43
Pupku

Dyk zachraňuju. Jenom nakukuju na labůža, abych byla v obraze. Zítra bych si dala třebáás čínu s kešu. Pěkně hůlkama, hodně s tím hnědým, asi to bude sojovka nebo co, šak víš. Nebo kuře na zázvoru, to zamilovaný. Nemůžu se dostat tady z rachoty do soukr. počty, musím ti teda odepsat přes tvůj karneval. Ahoj a zdravím taky ostatní mlsouny.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Osceolo!

Dnes večeře nebude, běž zachraňovat životy.
Dnes jsem hodil menu „Slaměný vdovec“ – a to Chardonay jsem už vytáhl k tomu Chorizu. Co ti mám uvařit zítra na papu?

Osceola
217 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí stejk na paprikovém karnevalu

Alis, kde to proboha děláš, že máš okurkovou? My makáme jak černý furt.

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Zase jsem o něco chytřejší

Díky, Pupku!!!
Zakoupím, trochu si zavařím a dám vědět!!! A až udělám ten vanilkový puding, pošlu jeden do Tábora, jako pomstu za ta kila, co nabírám jen po přečtení tvých receptů :-) Pak to ale vyžehlím nějakou lepší baštou, jako odměnu za osvěžující čtení v jinak hróóóózně nudné práci (okurková sezóna, víš?)

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí stejk na paprikovém karnevalu – Alias

Uzená paprika není až tak vyjímečná, má prostě jinej čmuch. Chuťově je to normální mletá paprika, ale čpí tak nějak, jak bych to řekl, víc peklem. No a hodí se to kamkoliv, kam dáváš normální papriku. Skvělá je na drůbež, rybky, rožnění, grilovačku, guláš, marinádičky, špízečky (zlobivým vnoučatům na vanilkový pudink :o))))

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Díky Pupku...

… tím se to vysvětluje. Miluju pálivá jídla, přidám do všecho hodně chilli papriček a budu si libovat (asi proto, že mám zoubky v pořádku)
Jen stále nechápu, co je to ta uzená paprika? Kde ji koupím, už vím ( a že ji koupím, na to vem jed…) ale fčem je tak výjimečná, kam s ní, do čeho atd., atd.?

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Papaja & alis & marmelada

Papaja: koukám, že nakupuješ u stejné babky kořenářky ;o)

alis: macatými jsem myslel velké, nikoliv tlustostěné (moje chyba). Můžeš klidně použít víc různobarevných chilli papriček, ale pak ti budou vyskakovat plomby ze zubů. Ale i kapie se s pomocí tabasca dá změnit na pěknej oheň…

marmelada: no a o tom to vaření je! Aspoň nemá, holka, roupy. :o)))))

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí stejk na paprikovém karnevalu

No, to už se těším na to mytí té kuchyně! Mimochodem - zmiňuješ se tu o mleté uzené paprice - dobrý vynález - mám ji od Antonína…

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí stejk na paprikovém karnevalu

Jsem dnes nějak tumpachová, možná proto mi nedochází: co je mletá „UZENÁ“ paprika???
A ještě jedna poznámka (jsem dnes nejenom tumpachová ale i šťouravá), já jsem se zatím nesetkala s macatými paprikami, které by byly pálivé :-)

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí stejk na paprikovém karnevalu

k bodu 5) přesně to jsem si při čtení receptu říkala. Holt to není žádný eintopf. Ty máš fajn, že po uvaření vyklidíš kuchyni Osceole, ať se vyřádí.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz