Recept Kuřecí stehýnka na červeném víně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí stehýnka na červeném víně

Postup

1. Kuře omyjeme, osušíme a rozporcujeme. Do masa vetřeme sůl a pepř. Šalotku oloupeme, případně rozpůlíme. Slaninu nakrájíme na nudličky. 2. V pekáčku rozehřejeme polovinu másla, opečeme na něm slaninu a šalotku, vyjmeme a odložíme. Ve vypečeném tuku opečeme ze všech stran porce kuře­te. Zalijeme koňakem, poprášíme moukou, osmahneme a přilijeme víno. Uvedeme do varu, přidáme tymián a bobkový list a dusíme asi 40 min. 3. Zampiony nasucho otřeme, rozčtvrtíme a opečeme na zby­lém másle. Kuře vyjmeme z pekáčku. Do omáčky přidáme žamptiony a slaninu se šalotkou, necháme přejít varem a podle potřeby přisolíme.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 08.10.03 vloženo
  • 5190x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 630 kcal, 2630 kJ, 52 g bílkovin, 34 g tuků, 7 g sacharidů
  • 1 kg kuřete
  • sůl
  • pepř
  • 100 g šalotky
  • 80 g slaniny
  • 4 lžíce másla
  • 20 ml koňaku
  • 1 lžíce mouky
  • 500 ml červeného vína
  • 1/2 svazku tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 250 g žampionů

Doporučená příloha

  • Podáváme s opečenými bramborami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí stehýnka na červeném víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz