Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hovězí (kuřecí) vývar nebo vývar z masoxu necháme povařit se vším kořením. Cibuli nakrájíme na kolečka. Pekáč vyložíme plátky bůčku či slaniny tak, aby nám ještě 4 plátky zbyly (podle počtu porcí - na každou 1 plátek). Na plátky bůčku (slaniny) poklademe 2/3 nakrájené cibule a 1/3 necháme stranou. Položíme z obou stran osolená stehna (naporcované kuře) a zbylé plátky bůčku (slaniny) položíme na jednotlivé porce (nemusejí se s porcemi kuřete nijak přesně krýt). Zasypeme zbytkem cibule. V rozehřáté troubě asi 20 minut dost prudce opékáme. Potom zalijeme zálivkou z osoleného vývaru (masoxu) s kořením a dále již pečeme podle svého zvyku. Když je maso měkké, vyjmeme je a šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě se sladkou paprikou a solamylem. Povaříme, scedíme, dáme zpět do kastrolu, přidáme kuřecí porce a ještě chvíli prohřejeme.
Recept je z kategorií: Stehna
brambory na různý způsob, bramborový knedlík, zeleninový i ovocný salát.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí stehna v labužnické úpravě