Recept Kuřecí stehna plněná bylinkovou omeletou

(Hodnoceno 1x) jau Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kuřecí stehna plněná bylinkovou omeletou

Úvod

Místo kosti vložíte bylinkovou omeletku a upečete. Příjemná změna.

Postup

Vejce rozšleháme se solí a lžící smetany a vmícháme nasekané bylinky. Na pánvi lehce potřené máslem upečeme 4 malé omeletky. Kuřecí stehna omyjeme, každé na vnitřní straně nařízneme a vyjmeme kost. Místo kosti vložíme do ruličky stočenou omeletku a zajistíme jehlou nebo nití. Stehna z vnější strany osolíme a opepříme a upečeme. Během pečení podlijeme troškou vývaru a přeléváme vypečenou šťávou. Já jsem pekla v remosce. Nápad jsem našla na blogu své kamarádky, upravila jsem si ho tak, aby nám lépe vyhovoval.

Nahlásit recept

  • 07.04.15 vloženo
  • 1915x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 větší vejce
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek - pažitka, petrželka, dobromysl, medvědí česnek
  • lžíce smetany
  • máslo
  • vývar

Doporučená příloha

  • Třeba šťouchané brambory s jarní cibulkou a salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 25.3.17 13:43

Výborný nápad - z kostí se vaří vývar na zítřejší polévku a my si před chvílí pochutnali na stehýnkách s omeletkou :)
Z bylinek byla po ruce jen petrželka, ale pranic to nevadilo, bylo to výborné!
Jako příloha „hňácané brambory“, které kdysi dávno „vynalezl“ můj syn, když ještě chodil do mateřské školky :D ;)
Jde o brambory ve slupce uvařené, následně nastrouhané a „zhňácané“ spolu s něčím zeleným - syn mi tehdy pomáhal strouhat brambory na knedlíky, jenže je nastrouhal moc na hrubo… Když jsem mu to řekla, tak pravil: „Tak já je zasejc zhňácám dohromady a nastlouham tě je na kašičku, joo?“
No, a jak pravil - tak i udělal… :)
No, a tak se tak nějak staly ty „jeho“ brambory součástí našeho jídelníčku - jen jsme je časem začali vylepšovat šnytlíkem, petrželkou, majoránkou, rozmarýnem, česnekem, naťovou cibulkou… prostě vším možným :)
je to blbinka, ale u nás oblíbená :D ;)

A tyto stehna hned dávám k oblíbeným receptům také - rozhodně stojí za to si je udělat častěji, hlavně nyní, na jaře… když všude kolem už začíná rašit spousta bylinek - příště dám do omelet kontryhel (popenec) a kopřivy :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

jau 7.4.15 18:36

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Kuřecí stehna plněná bylinkovou omeletou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuřecí stehna plněná bylinkovou omeletou

Zuzka1973
2374 příspěvků 26.3.17 20:25

@jau - to já díky za zajímavý recept, už se těším, až využiju ty „divoké“ bylinky, ale i s petrželkovými omeletami to bylo opravdu vynikající :kytka:

jau
457 příspěvků 26.3.17 17:17

Díky za vyzkoušení receptu a mám radost, že někdo zrealizoval a že mu chutnalo :mavam:

Zuzka1973
2374 příspěvků 25.3.17 13:47

Výborný nápad - z kostí se vaří vývar na zítřejší polévku a my si před chvílí pochutnali na stehýnkách s omeletkou :)
Z bylinek byla po ruce jen petrželka, ale pranic to nevadilo, bylo to výborné!
Jako příloha „hňácané brambory“, které kdysi dávno „vynalezl“ můj syn, když ještě chodil do mateřské školky :D ;)
Jde o brambory ve slupce uvařené, následně nastrouhané a „zhňácané“ spolu s něčím zeleným - syn mi tehdy pomáhal strouhat brambory na knedlíky, jenže je nastrouhal moc na hrubo… Když jsem mu to řekla, tak pravil: „Tak já je zasejc zhňácám dohromady a nastlouham tě je na kašičku, joo?“
No, a jak pravil - tak i udělal… :)
Pak začal mudrovat, že „Jšou jako nový… by še mohly jíst k zízku…“ :D
No, a tak se tak nějak staly ty „jeho“ brambory součástí našeho jídelníčku - jen jsme je časem začali vylepšovat šnytlíkem, petrželkou, majoránkou, rozmarýnem, česnekem, naťovou cibulkou… prostě vším možným :)
je to blbinka, ale u nás oblíbená :D ;)

A tyto stehna hned dávám k oblíbeným receptům také - rozhodně stojí za to si je udělat častěji, hlavně nyní, na jaře… když všude kolem už začíná rašit spousta bylinek - příště dám do omelet kontryhel (popenec) a kopřivy :)

Na zpevnění jsem použila zbylou kůži z prsou kuřete - ale skoro jí nebyla potřeba, stehýnka po vykostění byla docela velká a bývalo by stačilo je opravdu jen sepnout…

Příspěvek upraven 25.03.17 v 13:52

jau
457 příspěvků 7.4.15 22:07

@Eja :oops: Děkuji

Eja
3884 příspěvků 7.4.15 20:47

Moc hezké :potlesk:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz