Recept Kuřecí stehna plněná bylinkovou omeletou

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí stehna plněná bylinkovou omeletou

Úvod

Místo kosti vložíte bylinkovou omeletku a upečete. Příjemná změna.

Postup

Vejce rozšleháme se solí a lžící smetany a vmícháme nasekané bylinky. Na pánvi lehce potřené máslem upečeme 4 malé omeletky.

Kuřecí stehna omyjeme, každé na vnitřní straně nařízneme a vyjmeme kost. Místo kosti vložíme do ruličky stočenou omeletku a zajistíme jehlou nebo nití.

Stehna z vnější strany osolíme a opepříme a upečeme. Během pečení podlijeme troškou vývaru a přeléváme vypečenou šťávou. Já jsem pekla v remosce.

Nápad jsem našla na blogu své kamarádky, upravila jsem si ho tak, aby nám lépe vyhovoval.

Nahlásit recept

  • 07.04.15 vloženo
  • 1508x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 větší vejce
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek - pažitka, petrželka, dobromysl, medvědí česnek
  • lžíce smetany
  • máslo
  • vývar

Doporučená příloha

  • Třeba šťouchané brambory s jarní cibulkou a salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 25.03.17 13:43

Výborný nápad - z kostí se vaří vývar na zítřejší polévku a my si před chvílí pochutnali na stehýnkách s omeletkou :)
Z bylinek byla po ruce jen petrželka, ale pranic to nevadilo, bylo to výborné!
Jako příloha „hňácané brambory“, které kdysi dávno „vynalezl“ můj syn, když ještě chodil do mateřské školky :D ;)
Jde o brambory ve slupce uvařené, následně nastrouhané a „zhňácané“ spolu s něčím zeleným - syn mi tehdy pomáhal strouhat brambory na knedlíky, jenže je nastrouhal moc na hrubo… Když jsem mu to řekla, tak pravil: „Tak já je zasejc zhňácám dohromady a nastlouham tě je na kašičku, joo?“
No, a jak pravil - tak i udělal… :)
No, a tak se tak nějak staly ty „jeho“ brambory součástí našeho jídelníčku - jen jsme je časem začali vylepšovat šnytlíkem, petrželkou, majoránkou, rozmarýnem, česnekem, naťovou cibulkou… prostě vším možným :)
je to blbinka, ale u nás oblíbená :D ;)

A tyto stehna hned dávám k oblíbeným receptům také - rozhodně stojí za to si je udělat častěji, hlavně nyní, na jaře… když všude kolem už začíná rašit spousta bylinek - příště dám do omelet kontryhel (popenec) a kopřivy :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

jau 07.04.15 18:36

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Kuřecí stehna plněná bylinkovou omeletou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2272 příspěvků 26.03.17 20:25

@jau - to já díky za zajímavý recept, už se těším, až využiju ty „divoké“ bylinky, ale i s petrželkovými omeletami to bylo opravdu vynikající :kytka:

jau
457 příspěvků 26.03.17 17:17

Díky za vyzkoušení receptu a mám radost, že někdo zrealizoval a že mu chutnalo :mavam:

Zuzka1973
2272 příspěvků 25.03.17 13:47

Výborný nápad - z kostí se vaří vývar na zítřejší polévku a my si před chvílí pochutnali na stehýnkách s omeletkou :)
Z bylinek byla po ruce jen petrželka, ale pranic to nevadilo, bylo to výborné!
Jako příloha „hňácané brambory“, které kdysi dávno „vynalezl“ můj syn, když ještě chodil do mateřské školky :D ;)
Jde o brambory ve slupce uvařené, následně nastrouhané a „zhňácané“ spolu s něčím zeleným - syn mi tehdy pomáhal strouhat brambory na knedlíky, jenže je nastrouhal moc na hrubo… Když jsem mu to řekla, tak pravil: „Tak já je zasejc zhňácám dohromady a nastlouham tě je na kašičku, joo?“
No, a jak pravil - tak i udělal… :)
Pak začal mudrovat, že „Jšou jako nový… by še mohly jíst k zízku…“ :D
No, a tak se tak nějak staly ty „jeho“ brambory součástí našeho jídelníčku - jen jsme je časem začali vylepšovat šnytlíkem, petrželkou, majoránkou, rozmarýnem, česnekem, naťovou cibulkou… prostě vším možným :)
je to blbinka, ale u nás oblíbená :D ;)

A tyto stehna hned dávám k oblíbeným receptům také - rozhodně stojí za to si je udělat častěji, hlavně nyní, na jaře… když všude kolem už začíná rašit spousta bylinek - příště dám do omelet kontryhel (popenec) a kopřivy :)

Na zpevnění jsem použila zbylou kůži z prsou kuřete - ale skoro jí nebyla potřeba, stehýnka po vykostění byla docela velká a bývalo by stačilo je opravdu jen sepnout…

Příspěvek upraven 25.03.17 v 13:52

jau
457 příspěvků 07.04.15 22:07

@Eja :oops: Děkuji

Eja
3837 příspěvků 07.04.15 20:47

Moc hezké :potlesk:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz