Recept Kuřecí steaky s křupavou celozrnnou krustou se sýrem a bylinkami

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Vařili Kluci v akci
Jenže snad ještě nikdy jsem nepřipravila recept přesně podle rozpisu, vždycky si pozměním podle svého.

Tento recept jsem připravoval pro deset osob, téměř celou rodinu, na slavnostní oběd jednoho kulatého výročí… mého ;-)

Postup

Kuřecí prsa očistit (u nás velmi důkladně a velkoryse, pejsková bedlivě sleduje množství odkrojků). Osolit, opepřit, posypat libovolným kořením a nechat chvíli, pár hodin, odležet.

Kaiserky nakrájet na drobné kostičky, promíchat se sýrem nastrouhaným na velkých slzách struhadla, přidat byliny, které jsou v dosahu - já použila sušené, drcené celerové listy a čerstvou pažitku.
Klepnout žloutky a přimíchat z bílků udělaný sníh - pro lepší pocit přidán i šplouch mléka.

Kuřecí prsa opéci pěkně dozlatova na pánvi. Nenaklepaná, baculatá.
Vyrovnat do pekáče. Rukou nabrat a na prsa přimáčknout hromádku hmoty. Nešetřit…

Pekáč vložit do vyhřáté trouby a péci dozlatova.

Já podávala s pečenou zeleninou - mrkev, kedlubna, cuketa, lilek, paprika dvou barev, květák, cibule a česnek, bylinky - máta, tymián, libeček a olivový olej.

Druhá příloha byla jemná bramborová kaše s hromadou másla, vyšlehaná, doplněná a ozdobená rajčaty s balsamikem.
Korunoval dip z kysané smetany s olivovým olejem, jarní cibulkou a adžikou.

Nestihla jsem fotit, strávníci se sesypali jako kobylky, a posléze chválili tak, že jsem se téměř dmula pýchou ;-)

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 19.11.11 vloženo
  • 14972x zobrazeno

Ingredience

  • kuřecí prsa (tentokrát 10 ks)
  • koření jaké máte rádi - grilovací, rozmarýn, barevný pepř... (zcela dle vlastní volby)
  • olej

Krusta:

  • celozrnné pečivo (celozrnné kaiserky z Lidlu)
  • 400 g gouda sýr
  • 4 vejce - žloutky
  • ze 4 bílků sníh
  • šplouch mléka
  • sůl, pepř, event koření dle chuti

Doporučená příloha

  • bramborová kaše, saláty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Yaya2 20.08.13 18:04

Místo kuřecích prsou jsem použila stehenní řízky (máme je raději, jsou šťavnatější). Jako příloha bramborová kaše a ledový salát. Mňam. Doporučuji.

Odkaz na uvaření

glama 21.11.11 20:43

Diskuse k receptu Kuřecí steaky s křupavou celozrnnou krustou se sýrem a bylinkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.11.11 20:41

Jj..slanina by se tam taky hodila..ale…pak by mi to už poněkud hodně připomínalo velikonoční hlavičku. A tu dělám běžně. Udělat to, jak Jolano píšeš, je to stará známá obvyklá nádivka, kterou běžně dělám.
Mně na tom chutnal právě ten sýr, bylinky a semínkové, celozrnné pečivo. Bylo to hodně křupavé, opravdu moc dobré. Variant je neurekom, pokaždé to může být jiné..
Když se prsa rychle opečou a pak upečou pod nádivkou, nevysuší se ..
Zeleninu jsem pekla vedle..při deseti porcích by se do jednoho pekáče opravdu nevešla :-D
To, co tam zbylo byla poslední malá půlporcička.
Ty ošklivé obrázky jsem dala jen jako důkaz, že jsem opravdu dělala ;-) :mrgreen:

Příspěvek upraven 21.11.11 v 20:45

 
jolana
5065 příspěvků 21.11.11 20:30

Ty kluci v akci nic noveho pod slnkom teda nenavarili :)) ale dobre to je, nie ze nie :) uz som to tu na Labuznik davala pod daky recept do komentov. Mozno aj uvarit polievku, potom vybrat, naporcovat, okorenit , poklast nadivkou,na vrch nadivky este platok slaniny , podliat vareskou polievky a pod alobal do rury aby nadivka nabrala na objeme, potom odkryt a zapiect do zlatava. Ja k tomu este davam do pekacika dakedy aj male zemiaciky alebo zemiaky na stvrtky..asi 20 minut v rure…a nadivky davam viac ako je na obrazku..my sa za nadivkou mozeme aj utltct..ale ten syr do nej nedavam, ta slanina je predsa len onakvejsia a vonavejsia :mrgreen:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.11.11 21:19

Myslím, že jich bylo…sedm nebo osm…?
Já prostě krájela a přikrajovala, dokud se mi ta hromada nezdála odpovídající těm deseti steakům :-D
Množství jsem poměřila stylem Plná hrst=1 porce
Určitě to chce ale něčím doplnit, nevytvoří se žádná šťáva. :-)
Vážně je to vynikající!

 
blanca.xy
647 příspěvků 20.11.11 20:59

Glamo, kolik jsi na toto množství použila kaiserek? Recept se mi líbí, chtěla bych ho realizovat.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.11.11 12:36

Glamo, ta krusta je totozna s nadivkou do kurete . Urcite udelam ted ze ctvrtek jako ty, ale dam nadivku pod tu ctvrtku a na ni. Z toho masa se vsakne stava do te spodni a bude to jeste lepsi !

Pravda, ze v te nadivce do kurete neni syr. Jeste lepsi, tu dam dospod a tu se syrem nahoru!

Příspěvek upraven 20.11.11 v 13:33

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Štika na smetaně Štika na smetaně
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz