Recept Kuřecí steaky s křupavou celozrnnou krustou se sýrem a bylinkami
glama Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Vařili "Kluci v akci":http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=997 Jenže snad ještě nikdy jsem nepřipravila recept přesně podle rozpisu, vždycky si pozměním podle svého. Tento recept jsem připravoval pro deset osob, téměř celou rodinu, na slavnostní oběd jednoho kulatého výročí... mého ;-)
Postup
Kuřecí prsa očistit (u nás velmi důkladně a velkoryse, pejsková bedlivě sleduje množství odkrojků). Osolit, opepřit, posypat libovolným kořením a nechat chvíli, pár hodin, odležet. Kaiserky nakrájet na drobné kostičky, promíchat se sýrem nastrouhaným na velkých slzách struhadla, přidat byliny, které jsou v dosahu - já použila sušené, drcené celerové listy a čerstvou pažitku. Klepnout žloutky a přimíchat z bílků udělaný sníh - pro lepší pocit přidán i šplouch mléka. Kuřecí prsa opéci pěkně dozlatova na pánvi. Nenaklepaná, baculatá. Vyrovnat do pekáče. Rukou nabrat a na prsa přimáčknout hromádku hmoty. Nešetřit... Pekáč vložit do vyhřáté trouby a péci dozlatova. Já podávala s pečenou zeleninou - mrkev, kedlubna, cuketa, lilek, paprika dvou barev, květák, cibule a česnek, bylinky - máta, tymián, libeček a olivový olej. Druhá příloha byla jemná bramborová kaše s hromadou másla, vyšlehaná, doplněná a ozdobená rajčaty s balsamikem. Korunoval dip z kysané smetany s olivovým olejem, jarní cibulkou a adžikou. Nestihla jsem fotit, strávníci se sesypali jako kobylky, a posléze chválili tak, že jsem se téměř dmula pýchou ;-)
Recept je z kategorií: Prsa
- 19.11.11 vloženo
- 17687x zobrazeno
Ingredience
- kuřecí prsa (tentokrát 10 ks)
- koření jaké máte rádi - grilovací, rozmarýn, barevný pepř... (zcela dle vlastní volby)
- olej
Krusta:
- celozrnné pečivo (celozrnné kaiserky z Lidlu)
- 400 g gouda sýr
- 4 vejce - žloutky
- ze 4 bílků sníh
- šplouch mléka
- sůl, pepř, event koření dle chuti
Doporučená příloha
bramborová kaše, saláty
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku20.8.13 18:04
Místo kuřecích prsou jsem použila stehenní řízky (máme je raději, jsou šťavnatější). Jako příloha bramborová kaše a ledový salát. Mňam. Doporučuji.
Líbí se miDiskuse k receptu Kuřecí steaky s křupavou celozrnnou krustou se sýrem a bylinkami
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kuřecí steaky s křupavou celozrnnou krustou se sýrem a bylinkami
Jj..slanina by se tam taky hodila..ale…pak by mi to už poněkud hodně připomínalo velikonoční hlavičku. A tu dělám běžně. Udělat to, jak Jolano píšeš, je to stará známá obvyklá nádivka, kterou běžně dělám.

Mně na tom chutnal právě ten sýr, bylinky a semínkové, celozrnné pečivo. Bylo to hodně křupavé, opravdu moc dobré. Variant je neurekom, pokaždé to může být jiné..
Když se prsa rychle opečou a pak upečou pod nádivkou, nevysuší se ..
Zeleninu jsem pekla vedle..při deseti porcích by se do jednoho pekáče opravdu nevešla
To, co tam zbylo byla poslední malá půlporcička.
Ty ošklivé obrázky jsem dala jen jako důkaz, že jsem opravdu dělala
Příspěvek upraven 21.11.11 v 20:45
5068 příspěvků 21.11.11 20:30
Ty kluci v akci nic noveho pod slnkom teda nenavarili
ale dobre to je, nie ze nie
uz som to tu na Labuznik davala pod daky recept
do komentov. Mozno aj uvarit polievku, potom vybrat, naporcovat, okorenit ,
poklast nadivkou,na vrch nadivky este platok slaniny , podliat vareskou polievky
a pod alobal do rury aby nadivka nabrala na objeme, potom odkryt a zapiect do
zlatava. Ja k tomu este davam do pekacika dakedy aj male zemiaciky alebo
zemiaky na stvrtky..asi 20 minut v rure…a nadivky davam viac ako je na
obrazku..my sa za nadivkou mozeme aj utltct..ale ten syr do nej nedavam, ta
slanina je predsa len onakvejsia a vonavejsia 
Myslím, že jich bylo…sedm nebo osm…?

Já prostě krájela a přikrajovala, dokud se mi ta hromada nezdála odpovídající těm deseti steakům
Množství jsem poměřila stylem Plná hrst=1 porce
Určitě to chce ale něčím doplnit, nevytvoří se žádná šťáva.
Vážně je to vynikající!
Glamo, kolik jsi na toto množství použila kaiserek? Recept se mi líbí, chtěla bych ho realizovat.
Glamo, ta krusta je totozna s nadivkou do kurete . Urcite udelam ted ze ctvrtek jako ty, ale dam nadivku pod tu ctvrtku a na ni. Z toho masa se vsakne stava do te spodni a bude to jeste lepsi !
Pravda, ze v te nadivce do kurete neni syr. Jeste lepsi, tu dam dospod a tu se syrem nahoru!
Příspěvek upraven 20.11.11 v 13:33