Recept Kuřecí špízy po Thajsku

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Marináda: Do menší pánve dejte červenou kari pastu a na středně velkém plameni vařte asi 1 minutu. Přilijte polovinu kokosového mléka a přiveďte k varu. Vařte 2-3 minuty, dokud se asi dvě třetiny tekutiny nevypaří. Odstavte pánev a vmíchejte zbytek kokosového mléka. Nechte zchladnout. Dokončení: 1. Nakrájejte kuře 2,5 cm velké kousky a vmíchejte je do studené marinády. Zakryjte a nechte nejméně 2 hodiny marinovat. 2. Nakrájejte cibule do trojúhelníčků a papriky na 2,5 cm velké plátky. Vyjměte kuřecí kousky z marinády a napíchejte je na jehly. Střídejte maso se zeleninou a limetovými listy. 3. V malé misce smíchejte limetovou šťávu s olejem a přelijte přes kebaby. 4. Grilujte špízy nad žhavým uhlím 10-15 minut, čas od času je otáčejte a polévejte šťávou. Souběžně s tím grilujte i půlky rajčat, které nakonec podávejte s kuřetem.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 03.07.04 vloženo
  • 8066x zobrazeno

Čas přípravy

  • max 90min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • • 1 libová kuřecí prsíčka, zbavená kůže a kostí
  • • 1 oloupaná cibule, rozkrájená na trojúhelníky
  • • 1 velká červená paprika, zbavená semínek
  • • 1 velká žlutá paprika, zbavená semínek
  • • 12 limetových listů s příchutí kafru (nebo bobkový list)
  • • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • • 2 lžíce limetové šťávy
  • • Rajčata rozkrájená na půlky jako příloha
  • • Marináda:
  • - 1,5dl (2/3 šálku) konzervovaného kokosového mléka
  • - 1 lžíce thajské červené kari pasty

Doporučená příloha

  • Již zmíněná grilovaná rajčátka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí špízy po Thajsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz