Recept Kuřecí špalíčky podle Orientu

(Hodnoceno 1x) Indonézská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí špalíčky podle Orientu

Postup

Pekáč vymažeme máslem a narovnáme do něj kuřecí špalíčky. Posolíme, opepříme a dáme péci do trouby. Pečeme při 150 °C asi 10 minut z každé strany.
Během pečení si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na osminky nebo čtvrtiny, podle velikosti cibule. V hrnečku promícháme bílé víno , sójovou a worcesterovou omáčku, rozmarýn, kari a chilli omáčku.
Pekáč vyjmeme z trouby a cibuli narovnáme mezi předpečené kuřecí špalíčky. Maso potřeme připravenou omáčkou. Dáme opět péci, během pečení maso obracíme a poléváme zbytkem omáčky. Pečeme dozlatova a doměkka.
Orientální kuřecí špalíčky podáváme s uvařenou rýží a zdobíme čerstvou zeleninou.

Recept není můj, ale našel jsem ho na netu a protože to bylo dobré dávám k dispozici všem.

Nahlásit recept

  • 18.12.10 vloženo
  • 5621x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • horní díl kuřecích stehen 4 ks
  • 2 KL mletého rozmarýnu
  • 2 PL soja omáčky
  • 2 PL worcestru
  • 80 g másla
  • 2 KL chilli omáčky
  • 2 KL kari
  • 1-2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • víno bílé asi litr, aby bylo co zapíjet

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 17.04.13 16:06

Stehenní kousky jsem vykostila ještě před úpravou. Výborná bašta, díky za inspiraci :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Kuřecí špalíčky podle Orientu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
georgehradec
373 příspěvků 17.09.13 16:58

Už jsem to upravil. Chybička se vloudila. :P

 
Zuzka1973
2232 příspěvků 18.04.13 09:29

@M.Suskova Autor ho v ingrediencích asi jen nechtěně vynechal… ale z postupu to jasně vyplynulo - „…poléváme zbytkem omáčky…“ - tato tři slova mi napověděla, že to víno tam být musí, aby bylo CO dolévat :)
Já někdy místo vína do marinád používám i medovinu - je to taky super.

Příspěvek upraven 18.04.13 v 09:29

 
M.Suskova
206 příspěvků 18.04.13 01:11

V ingrediencích víno neuvedeno v postupu ano, tak jak je to?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz