Recept Kuřecí sousta - Tori no kara-age Pra

(Hodnoceno 1x) babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kuřecí sousta - Tori no kara-age

Úvod

Karaage lze připravit místo z ‚Tori‘ - kuřete, také například z ryby - ‚Karei‘. Někdy se karaage podavá v bento krabicích.
Karaage se servíruje s dílkem citronu, togarashi pepřem, jarní cibulkou a někdy s ponzo omáčkou.

Postup

Smíchat ingredience na marinádu, vložit dovnitř kousky kuřete a marinovat po 30min. Smíchat kukuřičnou moučku a mouku. Vzít každý kousek kuřete z marinády a obalit ho v mouce. Rozehřát olej na 180°C a osmažit v něm kousky kuřete po 4-5min., nebo až jsou zlatohnědé. Podávat horké na zeleném salátě, ozdobené citronem.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 10.12.02 vloženo
  • 16012x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa, nakrájená na menší kousky
  • Marináda:
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 30g čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
  • 2 velké stroužky česneku, oloupané a nastrouhané
  • sůl a pepř podle chuti
  • Na obalení:
  • 2 lžíce kukuřičné moučky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • olej na smažení
  • 2 plátky citronu na ozdobu a ochucení
  • zelený salát na kousky natrhaný

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 16.3.13 15:52

Rychlé a zajímavé jídlo, zázvor dodal netradiční chuť. Díky za recept.

Odkaz na uvaření

wydra 11.1.12 23:20

Výborné masíčko, mouku jsem nepoužila, tahle masa jen ve škrobu obaluju vždy. Ve hodně oleji jsem udělala maso, posléze zelené fazolky okořenila je zázvorem a česnekem a k masu přidala. Příloha byla rýže s jidášovým uchem a římským kmínem.
Babi, parádní recept, dík!

Diskuse k receptu Kuřecí sousta - Tori no kara-age

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuřecí sousta - Tori no kara-age

Bento
794 příspěvků 12.1.12 20:06

wydro, ja neviem ci japonci v tomto recepte ale korejci v podobnom to robia tak „inac“ podobne ako hranolky ako sveva pise, je to super :potlesk: skusal som tu korejsku verziu.
http://www.youtube.com/watch?…

Příspěvek upraven 12.01.12 v 20:13

casino
4497 příspěvků 12.1.12 12:00

Bento krabičky & bento Tori no kara-age :)

Příspěvek upraven 12.01.12 v 12:04

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.1.12 11:53

sveva, takle se delaji i hranolky, aby krupaly. Nikde jsem o smazeni japonskych a cinskych mas tohle neslysela, nevidela ani necetla, ale muze to tak byt, ja to zkusim. Ale tak svetle, jako jsou na fotce Scarlet si predstavit neumim. Sojovka je hodne, hodne tmava, ryzovy shao sing je tmavy a maso to natahne castecne. Kdyz se vytahuje z marinady, obali se ve skrobove moucce, do ktere se ta tmava marinada vsakne, tak to nemuze byt tak svetle ani kdybys tam dala tu mouku. Tu fotku dost dobre nechapu. Napis az to udelas , jsem zvedava.

A zapomnela jsem napsat, ze vyborne, ale opravdu vyborne jsou namacene ve wasabi, nebo ve smesi wasabi-sojovka :palec:
V pondeli budou pro navstevu, udelam samotne k namaceni do omacky, s fazolkma i ryzi.

sveva
751 příspěvků 12.1.12 11:03

Recept je výborný a chci se jen podělit o detail uvedený na japonských stránkách:
Smažíme část kousků v dobrém množství oleje na 180° po 90 vteřin. Odstavíme je a necháme odpočinout 4 minuty, tím se pomalu dovaří i vnitřní část. Mezitím můžeme smažit další kousky. Potom odpočaté kousky vrátíme do oleje a smažíme asi minutu do typické zlatavé barvy.
Já skoro nikdy nesmažím, tak doufám, že to někdo zvědavý odzkouší a bude si chystat usmažené kousky pěkně do pořadí.
Je to oblíbený pokrm do košíčků BENTO, je dobrý i studený.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.1.12 23:20

Výborné masíčko, mouku jsem nepoužila, tahle masa jen ve škrobu obaluju vždy. Ve hodně oleji jsem udělala maso, posléze zelené fazolky okořenila je zázvorem a česnekem a k masu přidala. Příloha byla rýže s jidášovým uchem a římským kmínem.
Babi, parádní recept, dík!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí sousta - Tori no kara-age.

Scarlet, děkuji Ti móóóc za obrázek ;o)

Přeji Ti příjemný večer!

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí sousta - Tori no kara-age.

K takovému receptu se hodí obrázek a tady je

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí sousta - Tori no kara-age.

Dneska jsme si pochutnali. Mňam, mňam!
Byla k tomu vařená rýže a salátek z čínského zelí.
Děkuji za recept!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Reveňový koláč Reveňový koláč
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz