Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
DanaJ Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tento recept z Maroka mě natolik zaujal, že jsem se do něj pustila se slepicí. Dělala jsem v tlakáči (vše krom rajčatové majdy jsem dala rovnou do vody a pak dochutila rajčatovou majdou a bylinami a provařila než bylo obrané maso - maso jsem pokrájela, aby nebyla dlouhá vlákna).
Čerpáno z knihy Skvělá chuť… Maroka (vydala Mladá fronta ve spolupráci s TV Paprika - www.mf.cz, www.bookcafe.cz nebo www.kniha.cz).
Opláchněte kuřecí maso pod tekoucí vodou a nechte okapat. Rozporcujte kuře na osm dílů, přičemž jako první odsekněte stehna v kloubech. Dále pomocí nůžek na kuře vyjměte dvěma podélnými řezy páteř. Pak kuře obraťte a rozdělte nůžkami prsní kost. Prsíčka rozetněte na polovinu, přičemž na horní vždy ponehte křídlo. Stáhněte kůži (stehna a křídla jsem nechala s kůží). Ve větším kastrolu nahřejte olivový olej, do něj opatrně vhoďte porce kuřete a za častého míchání je na prudkém ohni smažte asi 2-3 minuty. Pak plamen stahněte na střední intenzitu, přidejte cibuli a smažte dalších 5 minut, dokud cibule nezměkne. Nyní přimíchejte římský kmín, papriku a harissu nebo kajensý pepř. Zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu. Rozkrájejte rajské jablíčko naplocho na poloviny a odstraňte z nich jadérka. Přes hrubé struhadlo nebo cedník je propasírujte do misky. Slupky vyhoďte. Propasírovaná rajčata vyklopte do pánve spolu s rajským protlakem, cukrem, celou skořicí, 1 lžičkou soli a trochu čerstvě mletého pepře. Přiveďte k varu, snižte intenzitu plamene, poté přiklopte pokličku a zvolna vařte asi 1 hodinu, dokud kuřecí maso nezměkne. Vylovte kousky kuřecího naběračkou s otvory a přeneste je na talíř. Až vychladnou natolik, že je půjde vzít do ruky, vykostěte je a natrhejte na nudličky. Pak je zase vraťte zpátky do kastrolu, dolijte 500 ml vody a opět přiveďte k varu. Až se bude polévka vařit, pomalu a za stálého míchání do ní přisypejte kuskus. Zmírněte plamen, vmíchejte petrželku, koriandr a mátu a duste bez pokličky asi 20 minut. Dokořeňte dle chuti a podávejte s dílky citronu na zakapání a s křupavým chlebem.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso Polévky Slepice
křupavý chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
13.12.12 16:34
Slepičí polévku s kuskusem jsem vařila před týdnem a moc nám chutnala. Z dvoukilové slepice je to tak pro šest osob. Co bych změnila, tak to, že bych kuskus uvařila zvlášť, protože když se pak polévka ohřívala, tak byl moc měkký, ale na chuť dobrý.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí (slepičí) polévka s kuskusem