Recept Kuřecí rizoto s hroznovým vínem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kuřecí rizoto s hroznovým vínem

Postup

1. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a na­drobno posekáme. Maso prudce opečeme ze všech stran na oleji. Přidáme cibuli, česnek a zázvor a krátce osmahneme. 2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Ohřeje­me vývar se smetanou. Ke kuřeti přidáme rý­ži, citronovou kůru a přilijeme vývar se sme­tanou. Okořeníme solí, pepřem a kardamomem. Dusíme v troubě asi 40 min. 3. Hroznové víno omyjeme a osušíme, otrháme zrn­ka, rozpůlíme je a zbavíme jadérek. Poklademe je na kuřeti rizoto, můžeme ozdobit proužky citronové kůry a podáváme.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 08.08.03 vloženo
  • 3925x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 700 kcal, 44 g bílkovin, 18 g tuků, 85 g sacharidů
  • 600 g kuřecích řízků
  • 2 cibule
  • 2 stroužky čes­neku
  • kus zázvoru (veli­kostí vlaš. ořechu)
  • 1 lžíce oleje
  • 500 ml slepičího bujonu (z kostky)
  • 400 ml smetany
  • 400 g rýže basmati
  • strouh. kůra citronu
  • sůl
  • pepř
  • špetka mleté­ho kardamomu
  • po 100 g bílého a mod­rého hroznového vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí rizoto s hroznovým vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Tatranské kuře Tatranské kuře
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz