Recept Kuřecí rizoto s hroznovým vínem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí rizoto s hroznovým vínem

Postup

1. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a na­drobno posekáme. Maso prudce opečeme ze všech stran na oleji. Přidáme cibuli, česnek a zázvor a krátce osmahneme. 2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Ohřeje­me vývar se smetanou. Ke kuřeti přidáme rý­ži, citronovou kůru a přilijeme vývar se sme­tanou. Okořeníme solí, pepřem a kardamomem. Dusíme v troubě asi 40 min. 3. Hroznové víno omyjeme a osušíme, otrháme zrn­ka, rozpůlíme je a zbavíme jadérek. Poklademe je na kuřeti rizoto, můžeme ozdobit proužky citronové kůry a podáváme.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 08.08.03 vloženo
  • 3708x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 700 kcal, 44 g bílkovin, 18 g tuků, 85 g sacharidů
  • 600 g kuřecích řízků
  • 2 cibule
  • 2 stroužky čes­neku
  • kus zázvoru (veli­kostí vlaš. ořechu)
  • 1 lžíce oleje
  • 500 ml slepičího bujonu (z kostky)
  • 400 ml smetany
  • 400 g rýže basmati
  • strouh. kůra citronu
  • sůl
  • pepř
  • špetka mleté­ho kardamomu
  • po 100 g bílého a mod­rého hroznového vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí rizoto s hroznovým vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz