Recept Kuřecí řízky v jogurtu
Milka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Prsní řízky rozkrojíme každý na dva, osolíme a namočíme v majdě, která vznikne smícháním surovin. Rovnáme těsně na sebe do dozy bez vzduchových bublin. Necháme dva dny uležet v lednici. Pak jen vyndáme, obalíme ve strouhance bez oklepávání jogurtu a osmažíme. Jsou rychle hotové a šťavnaté.
Recept je z kategorií: Prsa
- 08.12.05 vloženo
- 75001x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 kuřecí řízky
- 2 malé bílé jogurty
- dvě vejce
- 4 velké stroužky česneku
- dvě lžičky grilovacího koření
- sůl
Doporučená příloha
brambory, zeleninový salát
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kuřecí řízky v jogurtu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kuřecí řízky v jogurtu
7 příspěvků 19.4.10 04:05
Dneska jsem nasmazila „tunu“ techhle skvelejch rizku a vsichni se jen olizovali, dekuji za recept
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
byl to nápad jedle.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
i když je asi vloženo několikrát, tak mi to nevadí (ani jsem nepátrala), protože nápad Milky z diskuze - řízky takhle naložené upéct, tak ten se mi moc zamlouvá. Díky!!!
Není také špatné řízky naložit přes noc do smetany ke šlehání, potom osušit a udělat klasický trojobal. Jsou krásně jemňoučké.
Omlouvám se, že jsem vložila již vložený recept. Ale než jsem ho vložila, nechala jsem si prověřit název a vyhledáveč nic takového nenašel. No nevadí, alespoň jsem Vám ho připoměla. Strouhanka mi neopadává. Možná je to dáno i hustotou jogurtu. Tak se mějte fajne a přeji krásný den a víkend.
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Kely, tak snad to vyjde, jinak jsem ještě zapomněla uvést, co už podotkla jedle - toho tuku v pánvi musí být poměrně dost, nejmíň 1-1,5 cm na výšku. Na sotva naolejované pávni se dobré obalované řízky (a nejen ty) připravit nedají
Florentýnko
pokusím se řídit tvými radami a jestlise nezedaří, tak se vrátím ke klasickému řízku, ale jinak je pravda že tyto jsou šťavnatější..
439 příspěvků 25.1.09 03:43
já teda nejsem bůhvíjaká přebornice ve smažení řízků, ale pokaždé se držím těchto pravidel a nikdy mi strouhanka neopadala:
Tímhle způsobem mám obal řízku neporušený, krásně nafouklý, zvlněný a zlatavý - no prostě jsem na svoje řízky hrdá
76 příspěvků 25.1.09 03:43
Já jsem se vyjádřila nepřesně - neobaluju je ve strouhance - normálně udělám tu marináru a vynechám vejce. Naopak přidám třeba trochu citronové štávy. Naložené maso pak i s tím lákem šoupnu do pekáčku a v mírné troubě zapékám.
Jinak dělám ty nejůžasnější řízky taky, strouhanku dobře uplácím a velmi opatrně ve vyšší vrstvě tuku na pánvi (ne ve friťáku) smažím.
45 příspěvků 25.1.09 03:43
Také jsem tyto řízky vyzkoušela hned po zveřejnění Glamina receptu, ale bohužel to nadšení jsem nesdílela. Strouhanka byla prakticky během celého smažení navlhlá a rovněž odpadávala. No prostě řízky nic moc. Tak nevím, co jsem mohla dělat špatně, když je to vlastně tak jednoduché a nemělo by být co řešit. Že by to bylo třeba druhem jogurtu? Tož včil poraďte.
Jedli,
i v troubě mi strouhanaka opadala…
76 příspěvků 25.1.09 03:43
když vynecháme vejce, můžeme péct v pekáčku v troubě.
Ano to jsou přesně glaminy řízky.. Jsou dobré jen mám problém, vždy mi na pánvi při obracení řízků strouhanka opadává..poraďte někdo co s tím. Vám se to nestává?
Milko, tenhle recept je báječný, ale mám obavy, že už ho každý na Labužníkovi zkoušel podle Glamina receptu TADY pod názvem „Nejůžasnější kuřecí jogurtové řízky“. V diskusi uvidíš, že má (měl a určitě bude mít) úžasný ohlas a probralo se všechno včetně onoho gramaticky nesprávného, leč milovaného „ů“ v nadpisu. U nás byly zrovna v neděli k obědu. Máš-li jiný obdobně báječný předpis, tak tenhle přepiš jinou mňamkou, kterou ještě neznáme. Děkuji