Recept Kuřecí prso "Červánky

Pupek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Prso odblaníme a zbavíme případných zbytků tuku a chrupavek. Z obou stran osolíme, opepříme, zastříkneme worcestrem nebo sojovkou a zalijeme lákem z červené řepy. V lednici necháme min. 24 hodin přebarvit. Druhý den necháme prsisko okapat a v malém rendlíku nebo keramické misce upečeme na trošce oleje v peci. Sem tam můžeme podlít zbylou marinádou. Brambory omyjeme a podélně nakrájíme na toustoidní tvary. Ty opečeme po obou stranách do barvy kůže 17-ti leté hispánky. Opečené brambory osolíme, potřeme česnekem a přikryjeme plátkem sýra. Upečené prso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky, kterými umělecky ozdobíme opečené brambory. Doprostřed každého toustu položíme kousek sterilované řepy, zakápneme jogurtem, dozdobíme petržilkou a pocukrujeme křenem. Zbylou řípu a jogurt rozprostřeme na západní straně talíře, otevřeme si láhev dobrého vínka a rozjímáme, jestli večer usneme na levém nebo pravém boku.

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 04.11.05 vloženo
  • 4258x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30-40 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 velké kuřecí prso
  • 2-3 větší brambory
  • 1 malá sklenice zavařené červené řepy
  • 1 kelímek balkánského jogurtu
  • 2 PL worcesteru nebo sojovky
  • 1 PL čerstvě nastrouhaného křenu
  • 1-2 stroužky česneku
  • kudrnka na dozdobení
  • sůl, pepř
  • plátkový sýr
  • olej.

Doporučená příloha

  • cokoliv

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí prso "Červánky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuřecí prso "Červánky

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí prso

Pupku, já Ti díky, žes mi přihodil to vepřové. Některou neděli se do toho pustím. Hezký večer.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Červánky

Bedlo, neženeš-li jogurtus bugaricus, použij jakýkoliv jiný, třeba selský. Jinak v originální receptuře by měly být použity průhledné plátky vepřové pečeně, ale je s tím víc práce a déle to trvá. No a s anglickým roastbeefem je to teprve to pravé ořechové…
Kuřecí prso se používá krz kvaltování, štíhlou linii a iluzi dietní krmě.

alca
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí prso

Hura,svanda se vratila na Labuznika,az me hreje u srdce :-))).Zdravim

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kuřecí prso

Zdravím Pupku, protože mám velmi ráda červenou řepu a Tvoje recepty, snesu tam i to kuře. Jen nevím, kde sehnat balkánský jogurt. Šup, už je v oblíbených.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz