Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Morkon Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Cibuli zbavíme nečistot, ale necháme ve slupce, rozpůlíme a v hrnci na sucho! opražíme do zlatohněda. Pak přidáme vodu, kousky kuřete (např. vrchní stehna) a srdíčka. Kdo nemá rád srdíčka použije více masa. Vaříme cca 2 hod. Vývar se musí vařit velmi zvolna! Hnědou pěnu na povrchu nesbíráme, sama zmizí.Když je vývar hotov, přecedíme ho přes utěrku. Pokrájíme maso a srdíčka (tepny vykrojíme a do polévky nedáváme) a vložíme zpátky do vývaru. Kořenovou zeleninu nebo mraženku (já používám mraženku, je v ní více druhů zeleniny. Např. Wok směs na polévku je vynikající) orestujeme na trošce másla a dáme do vývaru. Necháme změknout a naposled přidáme nudle nebo písmenka.
Recept je z kategorií: Masové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
26.4.13 15:04
Zeleninu jsem použila čerstvou, mraženou používám také, ale jen když
je to nezbytně nutné.
Použila jem vývar ze srdíček a drůbků, maso obírám na talířek
zvlášť, protože já ho v polévce moc nemusím a ostatní si nasypou podle
sebe…
Tyto jednoduché polévky se sále těší oblibě všech u nás doma…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí polévka (vývar)