Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník paraplic... Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a plátky na nudličky. Do předem rozpálené pánve vlijeme olej a v horkém oleji krátce osmažíme nudličky masa. Předsmažené maso vaříme spolu s kořením asi v litru vody 10 - 15 minjut. Pak oheň vypneme, do horké polévky přidáme syrový pórek nakrájený na jemné nudličky. Již nevaříme ! Neseme na stůl. Chuťově obdobnou, zato však levnější polévku připravíme z kuřecích kostí (z kostry, která nám zůstane po vykostění masa), křídel a krků.
Recept je z kategorií: Masové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
17.8.13 16:23
Fakt super, rychle,jednoduche, skvele. Varila jsem to ze zbytku kurete, co jsem nepouzila na hlavni jidlo. A taky jsem pridavala trosku sojovky a vajicko.
Líbí se mi6.11.12 22:02
Jako svědomitý občan jsem začala šetřit a můj úsporný balíček
obsahoval pouze dvě kuřecí kostry, ale vývar byl silný, chuť jsem
vylepšila světlou sojovou omáčkou a v misce zakápla olejem z praženého
sezamu a z posledního záchvěvu rozmařilosti zakvrdlala jedno vajíčko
Moc dobrá zahřívací večeře
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí polévka s pórkem
Tahle polévka je nejen velmi dobrá, ale i opsaná z Obrazové kuchařky Panoramy, Čínská domácí kuchyně, 1987, kdybyste hledali zdroj.
Ale chci reagovat na Dandin „poslední záchvěv rozmařilosti“, kdy „zakvrdlala“ vajíčko.
Aby ta polévka byla čínsky úpravná (chcete-li tam to vejce mít), přidejte vejce tak, jak to dělá autorka Thang Jűngling. Píše:
„Do vařící polévky přidejte vejce rozšlehaná metlou. Lijte zvolna, do kroužku, při okraji hrnce. Plyn vypněte, polévku již nemíchejte, aby vajíčka ztuhla do větších noků.“
Ono to udělá takové pěkné obláčky.
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Tato polévka je u nás doma velmi oblíbená, příprava je rychlá … díky téměř syrovému pórku v sobě skrývá mnoho vitamínů. Doufám, že zachutná i ostatním Labužníkům