Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Teena Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Je to velmi rychlý a levný recept s minimem ingrediencí. Je až překvapivé, že tak jednoduché jídlo může být tak výborné.
Maso nakrájíme na nudličky a dáme smažit na rozpálenou pánev s olejem. Osolíme ho a opepříme. Když se maso zatáhne, shrneme ho na stranu pánve a na druhou stranu dáme povidla. Mírně je promícháme a necháme chvilku provařit, přidáme sójovou omáčku a vmícháme jí do povidel. Vzniklou směs smícháme s masem a vaříme, dokud není maso zcela hotové. Přidáme pórek a necháme ho jen půl minutky lehce provařit, ale jen tak, aby byl stále křupavý.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Kuřecí maso
rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí nudličky s povidlovou omáčkou
12 příspěvků 25.6.11 04:30
Já taky chválím a to i přes počáteční rozpaky při přečtění, ale v duche hesla citovaného Bolkem v Kurva…směrem k Chýlková jsem vyzkoušel a pak soudil, že ano. Pravda trochu jsem to dochutil dle svého a podával s čínskými (ochucenými) nudlemi…a …manželka si to velmi pochvalovala
Já rovněž chválím, je to opravdu dobré. Je pravda, že jsem na závěr nepatrně doladila chuť střikem limetkové šťávy a špetkou sušené pálivé papričky, ale bylo to dobré už na první ochutnání. Pórkem doporučuji nešetřit.
Tak my už jsme po jídle…, a musím říci, že jsme si pochutnali
Ta paní, co seděla proti mně, to komentovala
slovy: Jenom idiot mění to, co funguje 
Nakonec jsem jej, bohudík, zapomněl přidat.
Hoisin jsem používal tak dávno, že už ani nevím jak chutná. Tady, pokud
bych nevěděl že jsou povidla, tak bych je nepoznal. Ten pórek tam opravdu
sedne.
Žádné: „Vzniklou směs smícháme s masem
a vaříme, dokud není maso zcela hotové.“ Toto je kontraproduktivní 
No, pochutnali… Poprvé v životě jsem dusil rýži na oleji (slunečnicovém)…
Tato „čína“ (a jinak bych to nenazval) mě trochu překvapila… Očekával jsem něco, trošku podobné, povidlové omáčce ANI NÁHODOU!!! S rumem jsem to myslel vážně
P.S.
Tady jsem poprvé vyzkoušel na jedné pánvi současně smažit maso jen tak, jak je uvedeno v receptu, vedle masa krátce (5 minut) naloženého ve vejci s máčeným škrobem. Netušil jsem, že ten rozdíl v křehkosti a šťavnatosti masa bude tak velký!
P.P.S.
Recept beru jako „čínu“ a jako „čínu“ jsem jídlo připravoval. Tedy šup, šup a je hotovo
2904 příspěvků 18.6.11 14:25
Ak správne pozerám, autorka neuvádza, že ide o ázijské jedlo.
Aj mne sa pozdáva. Trochu by som pridala cesnak (mám ho rada so sójovkou) a možno aj štipku zázvoru. Pepřem - čiernym korením by som nešetrila.
Já zkusím a poreferuji - podle mne je tam podstatný ten pórek. Náhodou si myslím, že to vůbec nebude špatné. S tím lehce křupavým pórkem, no…zkusím to ještě dnes.
4813 příspěvků 18.6.11 00:13
Jako Danda si myslím že jde o náhražku Hoisin sauce který je také nasládlý a má povidlovou konzistenci.
Nechci otevírat Pandořinu skříňku, ale jistě tu budou pamětníci kteří si doma „vyráběli“ různé přísady, jako třeba sojovou omáčku, když se nedala koupit v obchodě za koruny.
Také bych navrhovala napřed ochutnat a pak kritizovat. Ne každý kdo neholduje vepřu-knedku-zelu je kulinářský nickultur.
A kdybyste si chtěli udělat i ta povidla sami…
http://www.labuznik.com/…po-treti-mv/
Prosím hodnoťte teprve poté až to ochutnáte. Ač se vám to nezdá (i já měla nejdříve pochybnosti, než jsem to poprvé ochutnala), tak je to opravdu chutné. Kombinace sójové omáčky a povidel vytváří skvělou chuť a konzistenci.
Bentoooo…vlož jako recept..prosííím
Příspěvek upraven 17.06.11 v 17:48
ja mam takeho lakomeho dobreho kamarata z azije co vsetko stale vyraba.
tvrdi ze je lepsia ako z obchodu 
Tak som sa ho vcera opytal ci nerobil 'plum sauce" -slivkovu omacku… ze ano tu je jeho verzia.
Tak priblizne 2.5- 3 kg slivek vykostkovanych , 1kg cukru najlepsie hnedeho alebo melasy. 2 cibule , 4 strucky cesnaku, 2 lyzice soli, 1 lyzicke pomletych klincekov, 3 lyzicky pomleteho zazvoru,1 lyzicka cayenskeho korenia, 1 lyzicka cierneho korenia a este vela octu sladoveho alebo vinneho 4 hrnceky.Posekame na drobno a varime pokial cibula nie je makka a pretlacime cez sito a redukujeme do hustejsej konsistencie.( da sa dat aj do ponorneho mixera … )
Neskusal som …
Příspěvek upraven 17.06.11 v 16:53
Dando, v blogu mám fotku té švestky. Připadá mi to ale podle pecky spíš jako bluma. Ještě mohu vznést u domorodců dotaz, zda v Číně znají švestková povidla. Jenže paní domu skoro nevaří, tak nevím…
2452 příspěvků 17.6.11 07:59
Anitto - samozřejmě, že jsem si dělala legraci (jak někde v receptu vidím vegetu, masox, maggi nebo kečup, utíkám). Ale varianty navrhované spoludiskutérkami níže vypadají velice sympaticky.
Kuře se švestkovou omáčkou publikoval už Michael Klíma ve své čínské kuchařce v roce 1967. Do pokrmu přidával kromě toho ještě zázvorové víno, mouku, škrob, čsnekový olej a wei-su na těstíčko, do omáčky přidával cukr a vývar.
Mně to připadá docela jedlé… Když může být kuře se sójovkou a medem, proč ne?
už to vidím
, česnekovou taky miluju 
hele, Anitto, nech si toho, jo
, jsem nachystaná na spaní
, zázvorovou miluju, dávám ji i do
červeného zelí, to je lahoda
, veliké krevety jsem dostala jako prezent od
číňanů, dnes jsem dala do kachních taštiček a už se těším po neděli
na thajské karí 
, tak jsem zvědavá na toho hospodského 
Pštrosa jsem dělala minulý týden, manžel myslel, že je to uzené, červené maso, stejky, byly úžasné
521 příspěvků 16.6.11 23:21
Danda, tak tomu bych docela verila
z toho kecani dostavam chut na cinu, takovy
shrimps v garlic sauce, nebo na bazalce… 

Pstrosa jsem jeste neochutnala, ani nevim, jestli bych chtela, ale nech si chutnat
Ivo, tys je chutnala jen tam?, vidíš a teď mě napadá, že číňani mi nabízeli sušené švestky, jenže byly podstatně dražší než naše, tak jsem ani nekoukala jaké to jsou, prostě jsem slyšela švestky a zavrhla, zkusím se zeptat.
Anitto, když ty naše české číny už snad ani nejsou čínské
, jsem na tom skoro jako Alis, nejvíc si
pochutnám doma
Zítra jdeme na pštrosí hody, tak
jsem zvědavá 
521 příspěvků 16.6.11 22:58
Danda, cinu, nebo jakoukoliv „asijstinu“ (nove slovo)
varim nejradeji tak, ze si na ni zajdu



Jinak jasne ze jo, improvizovat se da se vsim
Take bych rekla, ze Di si delala srandicky s magi a casino to tim rumem zapil…
a já bych dala taiwanské sušené švestky. Je to jiný druh, jsou tmavě červenooranžové. Asi budou před sušením ještě marinované, protože ta chuť je taková sladkoslaná.
Anitto, je to jen návod, osobně vařím podle ochutnávání a snad ne nejhůř
, v receptu bych povidla asi nahradila
omáčkou hoisin, kterou mám ráda třeba k jarním závitkům - jarní
cibulky, chilli papričky, česnek, rajský protlak, tmavý sezamový olej a
trochu originál hoisin. Kdyby se s receptem trošku pohrálo, tak to bude
chuťový zážitek
maggi bych tam rozhodně nedávala, ba ani rum,
který to celé posune někam jinam 
521 příspěvků 16.6.11 21:34
Danda, nic moc, cukr je v povidlech a chybi v ni cerstvy zazvor, cesnek…
15.6.2008 penda píše - V novém magazínu Vlasty
je uveden recept na čínskou švestkovou omáčku:
3 lžíce švestkových povidel nebo stejné množství vypeckovaných sušených švestek, půlku nasekané menší cibule, 2.5 dl kuřecího vývaru, lžíci sójové omáčky, lžičku hnědého cukru a 1/2 lžičky kayenského pepře. Vše svařit, rozmixovat na hladkou, hustou omáčku. Pokud bude omáčka moc řídká, má se ještě povařit, aby se odpařila tekutina. (Použití: na přelití grilovaných a pečených mas.)
521 příspěvků 16.6.11 20:32
Wydra, je to bordel, ale maji cosi podobneho
Jmenuje se Plum sauce - svestkova omacka, tu
obcas pouzivam do cinskych vymyslu, obsahuje trochu vic ingredienci, jako
cibuli, cesnek, palivou papriku, ocet… zagoogluj si, mozna, dat tam jen pul
lzice povidel a pridat tyhle ingredience, pak by to mohlo byt docela jedle 
Mají v Japonsku, Číně, Thajsku či v jiné „sojovkové“ zemi , myslíte někdo, povidla ? Tenhle recept nutně vznikl pod tlakem marihuany na chuťové pohárky. A troufám si tvrdit, že to autor nejen neochutnal, ale ani nikdy nevařil !?
Casino, prosím foto vašeho „úsměvu“ po vložení do úst
2452 příspěvků 16.6.11 19:14
Vegeta je u vedlejšího receptu stejného autora.
Mně osobně tam ještě chybí maggi, aby to
bylo komplet. 
Marně tu hledám pandulaka - křižující se wydru
V receptu už chybí jen zelený koriandr a vegeta
No, nic pro wydra,
ale já se už těším
… a samozřejmě zastříknu, či spíše
zaleji RUMEM, nezaleje-li to Jůůůlijjje 