Recept Kuřecí nudličky s povidlovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Je to velmi rychlý a levný recept s minimem ingrediencí. Je až překvapivé, že tak jednoduché jídlo může být tak výborné.

Postup

Maso nakrájíme na nudličky a dáme smažit na rozpálenou pánev s olejem. Osolíme ho a opepříme. Když se maso zatáhne, shrneme ho na stranu pánve a na druhou stranu dáme povidla. Mírně je promícháme a necháme chvilku provařit, přidáme sójovou omáčku a vmícháme jí do povidel.

Vzniklou směs smícháme s masem a vaříme, dokud není maso zcela hotové. Přidáme pórek a necháme ho jen půl minutky lehce provařit, ale jen tak, aby byl stále křupavý.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.06.11 vloženo
  • 4951x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3/4 kg kuřecích prsou
  • 2 vrchovaté lžíce povidel
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • sůl
  • pepř
  • pórek

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí nudličky s povidlovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
karaim
12 příspěvků 25.06.11 04:30

Já taky chválím a to i přes počáteční rozpaky při přečtění, ale v duche hesla citovaného Bolkem v Kurva…směrem k Chýlková jsem vyzkoušel a pak soudil, že ano. Pravda trochu jsem to dochutil dle svého a podával s čínskými (ochucenými) nudlemi…a …manželka si to velmi pochvalovala

 
Eja
3795 příspěvků 19.06.11 14:19

Já rovněž chválím, je to opravdu dobré. Je pravda, že jsem na závěr nepatrně doladila chuť střikem limetkové šťávy a špetkou sušené pálivé papričky, ale bylo to dobré už na první ochutnání. Pórkem doporučuji nešetřit.

 
casino
4463 příspěvků 18.06.11 16:08

Tak my už jsme po jídle…, a musím říci, že jsme si pochutnali :-)
No, pochutnali… Poprvé v životě jsem dusil rýži na oleji (slunečnicovém)… :think: Ta paní, co seděla proti mně, to komentovala slovy: Jenom idiot mění to, co funguje :-P
Tato „čína“ (a jinak bych to nenazval) mě trochu překvapila… Očekával jsem něco, trošku podobné, povidlové omáčce ANI NÁHODOU!!! S rumem jsem to myslel vážně :oops: Nakonec jsem jej, bohudík, zapomněl přidat. Hoisin jsem používal tak dávno, že už ani nevím jak chutná. Tady, pokud bych nevěděl že jsou povidla, tak bych je nepoznal. Ten pórek tam opravdu sedne.
P.S.
Tady jsem poprvé vyzkoušel na jedné pánvi současně smažit maso jen tak, jak je uvedeno v receptu, vedle masa krátce (5 minut) naloženého ve vejci s máčeným škrobem. Netušil jsem, že ten rozdíl v křehkosti a šťavnatosti masa bude tak velký!
P.P.S.
Recept beru jako „čínu“ a jako „čínu“ jsem jídlo připravoval. Tedy šup, šup a je hotovo :-D Žádné: „Vzniklou směs smícháme s masem a vaříme, dokud není maso zcela hotové.“ Toto je kontraproduktivní :twisted:

 
anickav
2904 příspěvků 18.06.11 14:25

Ak správne pozerám, autorka neuvádza, že ide o ázijské jedlo.
Aj mne sa pozdáva. Trochu by som pridala cesnak (mám ho rada so sójovkou) a možno aj štipku zázvoru. Pepřem - čiernym korením by som nešetrila.

 
Eja
3795 příspěvků 18.06.11 13:31

Já zkusím a poreferuji - podle mne je tam podstatný ten pórek. Náhodou si myslím, že to vůbec nebude špatné. S tím lehce křupavým pórkem, no…zkusím to ještě dnes.

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.06.11 00:13

Jako Danda si myslím že jde o náhražku Hoisin sauce který je také nasládlý a má povidlovou konzistenci.
Nechci otevírat Pandořinu skříňku, ale jistě tu budou pamětníci kteří si doma „vyráběli“ různé přísady, jako třeba sojovou omáčku, když se nedala koupit v obchodě za koruny.

Také bych navrhovala napřed ochutnat a pak kritizovat. Ne každý kdo neholduje vepřu-knedku-zelu je kulinářský nickultur.

A kdybyste si chtěli udělat i ta povidla sami…

http://www.labuznik.com/…po-treti-mv/

 
Teena
4 příspěvky 17.06.11 18:13

Prosím hodnoťte teprve poté až to ochutnáte. Ač se vám to nezdá (i já měla nejdříve pochybnosti, než jsem to poprvé ochutnala), tak je to opravdu chutné. Kombinace sójové omáčky a povidel vytváří skvělou chuť a konzistenci.

 
glama  17.06.11 17:48

Bentoooo…vlož jako recept..prosííím :-D

Příspěvek upraven 17.06.11 v 17:48

 
Bento
794 příspěvků 17.06.11 16:51

ja mam takeho lakomeho dobreho kamarata z azije co vsetko stale vyraba.
Tak som sa ho vcera opytal ci nerobil 'plum sauce" -slivkovu omacku… ze ano tu je jeho verzia.
Tak priblizne 2.5- 3 kg slivek vykostkovanych , 1kg cukru najlepsie hnedeho alebo melasy. 2 cibule , 4 strucky cesnaku, 2 lyzice soli, 1 lyzicke pomletych klincekov, 3 lyzicky pomleteho zazvoru,1 lyzicka cayenskeho korenia, 1 lyzicka cierneho korenia a este vela octu sladoveho alebo vinneho 4 hrnceky.Posekame na drobno a varime pokial cibula nie je makka a pretlacime cez sito a redukujeme do hustejsej konsistencie.( da sa dat aj do ponorneho mixera … ) :palec:
Neskusal som … :roll: tvrdi ze je lepsia ako z obchodu :?:

Příspěvek upraven 17.06.11 v 16:53

 
iva  17.06.11 16:02

Dando, v blogu mám fotku té švestky. Připadá mi to ale podle pecky spíš jako bluma. Ještě mohu vznést u domorodců dotaz, zda v Číně znají švestková povidla. Jenže paní domu skoro nevaří, tak nevím…

 
di
2451 příspěvků 17.06.11 07:59

Anitto - samozřejmě, že jsem si dělala legraci (jak někde v receptu vidím vegetu, masox, maggi nebo kečup, utíkám). Ale varianty navrhované spoludiskutérkami níže vypadají velice sympaticky.

 
Alis
2617 příspěvků 17.06.11 01:38

Kuře se švestkovou omáčkou publikoval už Michael Klíma ve své čínské kuchařce v roce 1967. Do pokrmu přidával kromě toho ještě zázvorové víno, mouku, škrob, čsnekový olej a wei-su na těstíčko, do omáčky přidával cukr a vývar.

Mně to připadá docela jedlé… Když může být kuře se sójovkou a medem, proč ne? :-)

 
danda  16.06.11 23:33

už to vidím :mrgreen: , česnekovou taky miluju :-)

 
danda  16.06.11 23:33

hele, Anitto, nech si toho, jo :-), jsem nachystaná na spaní :-), zázvorovou miluju, dávám ji i do červeného zelí, to je lahoda :-), veliké krevety jsem dostala jako prezent od číňanů, dnes jsem dala do kachních taštiček a už se těším po neděli na thajské karí :-)
Pštrosa jsem dělala minulý týden, manžel myslel, že je to uzené, červené maso, stejky, byly úžasné :-P , tak jsem zvědavá na toho hospodského :-)

 
Anitta
521 příspěvků 16.06.11 23:21

Danda, tak tomu bych docela verila :-) z toho kecani dostavam chut na cinu, takovy shrimps v garlic sauce, nebo na bazalce… :wink:
Pstrosa jsem jeste neochutnala, ani nevim, jestli bych chtela, ale nech si chutnat :-D

 
danda  16.06.11 23:05

Ivo, tys je chutnala jen tam?, vidíš a teď mě napadá, že číňani mi nabízeli sušené švestky, jenže byly podstatně dražší než naše, tak jsem ani nekoukala jaké to jsou, prostě jsem slyšela švestky a zavrhla, zkusím se zeptat.

Anitto, když ty naše české číny už snad ani nejsou čínské :-), jsem na tom skoro jako Alis, nejvíc si pochutnám doma :-P Zítra jdeme na pštrosí hody, tak jsem zvědavá :?:

 
Anitta
521 příspěvků 16.06.11 22:58

Danda, cinu, nebo jakoukoliv „asijstinu“ (nove slovo) :-) varim nejradeji tak, ze si na ni zajdu :mrgreen: :-D
Jinak jasne ze jo, improvizovat se da se vsim :-)
Take bych rekla, ze Di si delala srandicky s magi a casino to tim rumem zapil… :-D

 
iva  16.06.11 22:53

a já bych dala taiwanské sušené švestky. Je to jiný druh, jsou tmavě červenooranžové. Asi budou před sušením ještě marinované, protože ta chuť je taková sladkoslaná.

 
danda  16.06.11 22:34

Anitto, je to jen návod, osobně vařím podle ochutnávání a snad ne nejhůř :-), v receptu bych povidla asi nahradila omáčkou hoisin, kterou mám ráda třeba k jarním závitkům - jarní cibulky, chilli papričky, česnek, rajský protlak, tmavý sezamový olej a trochu originál hoisin. Kdyby se s receptem trošku pohrálo, tak to bude chuťový zážitek :-) maggi bych tam rozhodně nedávala, ba ani rum, který to celé posune někam jinam :-)

 
Anitta
521 příspěvků 16.06.11 21:34

Danda, nic moc, cukr je v povidlech a chybi v ni cerstvy zazvor, cesnek… :wink:

 
danda  16.06.11 21:12

15.6.2008 penda píše - V novém magazínu Vlasty

je uveden recept na čínskou švestkovou omáčku:
3 lžíce švestkových povidel nebo stejné množství vypeckovaných sušených švestek, půlku nasekané menší cibule, 2.5 dl kuřecího vývaru, lžíci sójové omáčky, lžičku hnědého cukru a 1/2 lžičky kayenského pepře. Vše svařit, rozmixovat na hladkou, hustou omáčku. Pokud bude omáčka moc řídká, má se ještě povařit, aby se odpařila tekutina. (Použití: na přelití grilovaných a pečených mas.)

 
Anitta
521 příspěvků 16.06.11 20:32

Wydra, je to bordel, ale maji cosi podobneho :mrgreen: Jmenuje se Plum sauce - svestkova omacka, tu obcas pouzivam do cinskych vymyslu, obsahuje trochu vic ingredienci, jako cibuli, cesnek, palivou papriku, ocet… zagoogluj si, mozna, dat tam jen pul lzice povidel a pridat tyhle ingredience, pak by to mohlo byt docela jedle :wink:

 
wydra  16.06.11 19:16

Mají v Japonsku, Číně, Thajsku či v jiné „sojovkové“ zemi , myslíte někdo, povidla ? Tenhle recept nutně vznikl pod tlakem marihuany na chuťové pohárky. A troufám si tvrdit, že to autor nejen neochutnal, ale ani nikdy nevařil !?
Casino, prosím foto vašeho „úsměvu“ po vložení do úst :-P

 
di
2451 příspěvků 16.06.11 19:14

Vegeta je u vedlejšího receptu stejného autora. ;-) Mně osobně tam ještě chybí maggi, aby to bylo komplet. :-)

 
wydra  16.06.11 19:05

:potlesk: casino :potlesk: sprááááááááááávněěě !!!
Marně tu hledám pandulaka - křižující se wydru :-P
V receptu už chybí jen zelený koriandr a vegeta :twisted:

 
casino
4463 příspěvků 16.06.11 18:19

No, nic pro wydra, :-P ale já se už těším :-) … a samozřejmě zastříknu, či spíše zaleji RUMEM, nezaleje-li to Jůůůlijjje :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Chilli con carne Chilli con carne
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz