Recept Kuřecí nudličky s fazolkami

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí nudličky s fazolkami

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a dáme marinovat s vínem, solamylem a kmínem alespoň na 2 hodiny. Na trošce oleje zesklovatíme cibulku, na ní vložíme marinované maso, zasypeme Adžikou (lze nahradit sladkou paprikou), krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Podusíme, až je maso hotové. Nakonec přidáme okapané fazolky a prohřejeme.

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 03.04.06 vloženo
  • 6315x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 200 g kuřecích prsou
  • 200 g fazolek (konzerva)
  • 2 PL solamylu
  • 1 cibule
  • 1 dcl červeného vína
  • 1 KL mletého kmínu
  • směs Adžika (Koření od Antonína)
  • 2 dcl vývaru

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 29.07.18 18:10

Fazolky čerstvé, čínské víno, římský kmín, feferonka, příloha nudle. Bylo to rychlé, pikantní a moc dobré :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Kuřecí nudličky s fazolkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí nudličky s fazolkami - bona

souhlasím… můj vztah v fazolkám je podobný, jako Tvůj…

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí nudličky s fazolkami

Já bych tedy rozhodně použila čerstvé nebo mražené povařené fazolky, ty z plechovky (i od Bonduelle) nám připadají hrozně „kašovité“, prostě přespříliš měkké… Fazolky máme moc rádi a myslím, že by měly trošku „křupnout“..

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí nudličky s fazolkami

Domnívám se, že čerstvě povařené v mírně okyselené a osolené vodě jsou rozhodně možné (já pěstuji fazolky na balkóně a dělají mi radost)…

AbiesAlba
400 příspěvků 25.01.09 03:43
LenkaK

Díky moc :o)

Lenka-K
72 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí nudličky s fazolkami

Ahoj! Já používám plechovku „fazolových lusků celých“ Bonduelle. A jsou v mírně slaném nálevu. Ale myslím, že by šlo použít i čerstvé povařené. Co ale nedoporučuji jsou levnější plechovky, fazolky v nich v sobě mají tuhá vlákna. Dobrou chuť! :o))

AbiesAlba
400 příspěvků 25.01.09 03:43
LenkaK

Fazolky z konzervy neznám, jsou ve sladkokyselém nálevu nebo jen ve slaném? Díky. :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz