Recept Kuřecí maso s pšeničnou kaší

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kuřecí maso s pšeničnou kaší

Postup

1. Pšenici propereme, namočíme do studené vody a uložíme přes noc do chladničky. 2. Vodu scedíme, pšenicí zalijeme slepičím vývarem a vaříme asi 50 min. Pórkové cibulky omyjeme, očis­tíme a nadrobno pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mrkev omyjeme, oloupeme a pokrájíme na nudličky. Vše přidáme spolu s máslem ke pše­nici a povaříme ještě 10 min. 3. Řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Kerblík omyjeme, osušíme a až na několik snítek posekáme. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme a spolu s posekaným kerblíkem přidáme k pšenici. Vmícháme zakysanou smetanu a 25 g parmazánu. Posypeme zbylým parmazánem a kerblíkem.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 24.03.03 vloženo
  • 2760x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 500 kcal, 27 g bílkovin, 23 g tuků, 44 g sacharidů
  • 200 g pšenice
  • 500 ml slepičího vývaru (z kostky)
  • svazek pórkových cibulek
  • stroužek česneku
  • 250 g mrkve
  • 2 lžíce másla
  • 300 g kuřecích řízků
  • svazek kerblíku
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 150 g zakysané smetany
  • 50 g parmazánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí maso s pšeničnou kaší

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz