Recept Kuřecí maso s polentovými řezy

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kuřecí maso s polentovými řezy

Postup

1. Osolený vývar uvedeme do varu, vmícháme kru­pici a 5 min, vaříme na mírném ohni pod bodem va­ru. Kaši natřeme ve vrstvě silné asi 1 cm na navlhče­ný plech a necháme vychladnout. 2. Chřest omyjeme, spodní třetinu oloupeme, konce odstraníme. Papriku, rajčata a chřest nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Vše smažíme asi 6 min., na 2 lžících oleje. Osolíme, opepříme. 3. Omyté, osušené a okořeněné řízky z každé strany opékáme na oleji 5 - 6 min. 4. Polentu potřeme rozehřáty'm máslem se sý­rem a vypichujeme placičky. Opékáme je pod gri­lem. Maso, zeleninu a polentu ozdobíme bazalkou.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 14.04.03 vloženo
  • 11822x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 470 kcal, 43 g bílkovin, 86 g tuků, 21 g sacharidů
  • 500 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • sůl
  • 150 g kukuřičné krupi­ce
  • 250 g zeleného chřestu
  • 1 žlutá paprika
  • 4 rajčata
  • 1 cibule stroužek česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • 4 kuřecí řízky (asi po 125 g)
  • 2 lžíce másla
  • 30 g nastrouhaného parmazánu
  • lístky bazalky na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí maso s polentovými řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Reveňový koláč Reveňový koláč
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz