Recept Kuřecí maso na medu

aneb Maso na medu

(Hodnoceno 1x) Martifulka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kuřecí maso na medu

Postup

Maso naklepat rukou, aby nebylo moc tenké, nebo naopak naklepat na tenko, kdo to tak radši (jako já), posypat mletým zázvorem - zázvoru poměrně dost, ale pozor, ať není příliš ostrý a ve vyšším a menším pekáčku zalít směsí z medu, sojové omáčky a prolisovaného česneku tak, aby bylo maso pokud možno ponořeno a aby omáčka byla i pod ním. Rozhodně nesolit! (Sojovka je slaná dost). Dát do horké trouby a upéct (asi po 15 - 20 minutách maso otočit). Doba pečení závisí na tom, jak tence je maso naklepáno, takže lze obracet třeba už po deseti minutách. Med se hodně rozpálí a trochu zkaramelizuje, takže se peče poměrně rychle, ale směs zmenší svůj objem. Že je hotovo se pozná podle toho, že maso zkřehne a získá krásnou barvu. Pokud budete připravovat ve větším, třeba pro ohřev druhý den, doporučuji udělat o něco více omáčky.

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 14.03.06 vloženo
  • 20453x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 3 kuřecí řízky (kotlety nebo jiný vhodný plátek masa)
  • půl hrnečku medu
  • čtvr hrnečku sojové omáčky (lepší než nějaká kvalitní je obyčejná od Vitany, protože med s ní trochu ztekutí)
  • mletý zázvor
  • česnek (množství podle toho, jak ho kdo rád a podle toho, jak je aromatický, já dávám tak 4 - 6 stroužků).
  • Na ozdobení:
  • Petrželka

Doporučená příloha

  • Rýže (někdy do ní přidávám po uvaření olivový olej - je to zdravé a dobré)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.10.15 13:05

Zdálo se mi moc té sojovky, takže jsem si s poměrem „med & sojovka“ trochu pohrála podle našich chuťových buněk a bylo to výborné…
Plný počet hvězdiček dát nemohu - v původním receptu je totiž tolik sojovky, že bych tím pádem sama sobě protiřečila…
Ale po úpravě výše zmíněné - moc dobré jídlo :)
(Přidala jsem trochu cibule: máme rádi její chuť, když se spojí s karamelizovaným medem) :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Kuřecí maso na medu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Maso na medu

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso na medu

asi máme jiné chuťové buňky, ale příště už nikdy ;o) Maso samo o sobě je vynikající, ale v kombinaci s omáčkou je to nespolknutelné … možná tak 2-3 sousta se dají přežít, ale ve větším množství se mi začala křivit pusa a zvedat žaludek … Jára snědl pouze ono jedno sousto, pak jsem mu musela dát čistou rýži, bez šťávy a maso dojedl bez problémů…možná je to jiným druhem medu, jinou sójovkou, ale hodně dlouho se mi při pohledu jen na „sójovku“ bude „zvedat kufr“… doporučuji menší množství nejen omáčky, ale medu vůbec ;o)

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso na medu

Právě jsem dopekla, odcházím do města a po návratu se do toho s Járou pustíme, jestli nezapomenu, vyfotím - chuťově je to moc dobré, omáčky jsem udělala rovnou dvojnásobné množství, plátků mám cca 6 ;o))

lin
90 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso na medu

Moooc dobré. Dělala jsem jako nedělní oběd a všem chutnalo. Klasický med jsem musela nahradit pasterizovaným a myslím, že chuti to neublížilo. Maso dostalo krásnou zlatohnědou barvu, nakrájené na plátky a rozložené na ledovém salátu vypadalo perfektně :o)

Martifulka
66 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso na medu

Naprostý souhlas! A je to hned a přitom to vypadá na talíři velice efektně :-) V podstatě na jakékoli maso, prostě nač má člověk zrovna chuť…

esk
124 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Maso na medu

Tak tohle je moc dobrá úprava masa. Dá se požít i menší kousky kýty, kuřecí paličky, křidýlka… Krutibrko, to jsme už dlouho neměli.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Cibulačka Cibulačka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz